Hava Durumu

#Adıyaman

Yeni Marmara Gazetesi - Adıyaman haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adıyaman haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Belediye Başkanı Sular Gelene Kadar Musluk Başında Bekledi Haber

Belediye Başkanı Sular Gelene Kadar Musluk Başında Bekledi

Deprem bölgesi Adıyaman’da, konteyner kentte yaşanılan su sorununu dile getirmek isteyen vatandaşların yaptığı eylem yerine gelen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sular gelene kadar muslukların başında bekledi.   6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan iller arasında bulunan Adıyaman’da K-2 Konteyner Kentte birkaç gündür yaşanan su kesintilerinden dolayı vatandaşlar eylem yaptı. Konteyner kentin giriş ve çıkışlarının vatandaşlar tarafından kapatılması üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin ısrarlarına rağmen giriş ve çıkışlara izin verilmedi.  Vatandaşların su sorunu yaşadığını ve bundan dolayı eylem yapıldığını duyan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, ilgili birim amirleri ve müdürleriyle birlikte konteyner kentte geldi. Konteyner kentin giriş ve çıkışlarının açılmasını sağlayan Başkan Tutdere, “Yaşadığınız sorundan dolayı hepinizden özür diliyoruz. Özel bir firmanın yaptığı kazı çalışmalarından dolayı şebeke hattına zarar verilmiş ama bizler bu hattı hemen onardık. Sular gelene kadar sizinle beraber bekleyeceğim” sözlerini kullandı.  Vatandaşlarla birlikte bekleyen ve vatandaşların aynı zamanda taleplerini dinleyen Başkan Tutdere, daha sonra bir konteynere geçerek buraya misafir oldu. Başkan Tutdere, konteyner içerisinde musluk başında bekleyerek suları kontrol etti. Suların musluktan akmasıyla birlikte her sorunu vatandaşların yanında çözüm sağlanana kadar bekleyeceklerini her sorunu çözmek için uğraştıklarını dile getiren Başkan Tutdere, “Su hattında sorunlar yaşanıyordu. Ekiplerimizin de hızlı müdahalesiyle sorun giderildi şuan konteyner kentteyiz ve sularımızda akmaya başladı. Ne kadar istediğimiz bir tablo olmasa da vatandaşlarımız mağdur oldular ve bundan dolayı bütün halkımdan özür diliyorum. Bizler vatandaşlarımızın mağdur olmasını asla istemeyiz. Ama dediğimiz gibi belediyemizin dışındaki bir müteahhit firmanın yaptığı alt yapı kazıları nedeniyle bu patlaklar ve arızalar meydana gelmiştir. Bizler belediye olarak gerekli çalışmaları yaptık ve sularımız akmaya başladı. Adıyaman halkıyla beraber nerede sorun varsa sorunlar çözülene kadar takipçisi olmaya onların yanında olmaya devam edeceğim” diye konuştu. 

Depremzedeler Teslim Aldıkları Köy Evlerinden Oldukça Memnun Haber

Depremzedeler Teslim Aldıkları Köy Evlerinden Oldukça Memnun

6 Şubat depremleri sonrası yapılan ve teslim edilen köy evlerine yerleşen depremzedeler deprem olduğu zaman herkesin dışarıya kendilerinin de ev içerisine kaçacaklarını vurgulayarak evlerin sağlamlığını dile getirdi.  6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan iller arasında bulunan Adıyaman’da, 8 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı program ile kura çekimleri yapılan 2 bin 798 konut hak sahiplerine teslim edildi. Bu çerçevede, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Akpınar Köyü kırsalında inşa edilen iki etaplı köy konutlar tamamlandı. Evlerine yerleşen ve evlerinin oldukça lüks bir şekilde yapıldığını dile getiren vatandaşlar, evlerinde depreme karşı oldukça güvenli olduğundan bahsetti. 3+1 Olarak yapılan ve teslim edilen köy evlerine yerleşen depremzedeler, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini vurguladı.  Evlerinin depreme karşı oldukça güvenli olarak yapıldığını vurgulayan depremzedelerden Nuh şahin ise, “Evler oldukça güzel bu konuda devletimize minnettarız. İki katlı evim vardı ve yıkıldı, yıkımdan sonra çadırlarda kaldık ve şimdi de böyle güzel bir yerde kalıyoruz. Hatta o kadar sağlam yapmışlar ki deprem olsa bizler içeriye kaçacağız. Bu evler oldukça güzel, sağlam ve lüks” ifadelerine yer verdi.  Depremzedelerden Hanife Şahin ise, “Çok şükür evimiz iyi ve güzel. Komşularım iyi, güzel hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.  Evlerinden oldukça memnun kaldığını söyleyen depremzedelerden Cemil Şahin, “Devletimizden Allah razı olsun bizi buraya getirip yerleştirdiler. Evlerimiz depremde yıkılmıştı, çok şükür devletimiz yardımcı oldu. Şuan konutlarına yerleşen herkes oldukça memnun, 3+1 olarak yapılmış evler. Herkes şuan çok mutlu, devletimizin yaptığı bu konutlardan herkes çok memnun, evet çok beğendim ve çok güzel” dedi. 

Abdurrahman Tutdere: “Posterlerinizi seçim karargahımıza asacağım” Haber

Abdurrahman Tutdere: “Posterlerinizi seçim karargahımıza asacağım”

Seçim çalışmaları kapsamında her akşam seçim koordinasyon merkezinde vatandaşla bir araya gelen Tutdere, Adıyaman Belediyesinin Cumhuriyet, Sümerevler ve Eskisaray Mahallerinde bulunan kendisine ait posterleri söktüğünü iddia ederek açıklamalarda bulundu.  Diğer partilerin afiş ve posterlerinin kaldırılmadığına dikkat çeken Tutdere, “Siz Tutdere’nin posterini kaldırabilirsiniz ama gönüllerdeki Tutdere sevgisini asla kaldıramazsınız. Bizler sükunetle, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herkese de, tüm partilerden de aynı nezaketi ve aynı duyarlılığı bekliyoruz. Dün gece saat 00.00’da Adıyaman Belediyesi bazı bölgelerde afişlerimizi kaldırdı. Belediyeye de, diğer partili arkadaşlara da sesleniyorum, biz birbirimize tahammül edeceğiz. Biz hepimiz hemşehriyiz, diğer partililer hakkında da karar var, kimse o karara uymadı. Sadece Tutdere’nin posterini kaldırıyorlar. Siz Tutdere’nin posterini kaldırabilirsiniz ama gönüllerdeki Tutdere sevgisini asla kaldıramazsınız” şeklinde konuştu.  Seçim sürecini birlik ve beraberlik atmosferini bozmadan geçirmek istediklerinin altını çizen Tutdere, belediye başkan adaylarına, posterlerini CHP Seçim Koordinasyon Merkezine asma çağrısında bulundu.  Tutdere, “O kardeşlerimize çağrı yapıyorum. Duysunlar, biz herkesi seviyoruz, bütün adayların posterlerini göndersinler, seçim karargahıma asacağım. Hoşgörümüzle herkesi, bütün hemşehrilerimizi başımızın tacı yapıyoruz. Ben hepinizi seviyorum, birlik ve beraberlik içerisinde Adıyaman’ımıza sahip çıkacağız. Seçimi kazanacağız, Adıyaman değişecek, hepiniz hizmetle buluşacaksınız” diye konuştu. 

Kalıcı deprem konutlarına teslim öncesi son rötuşlar yapılıyor Haber

Kalıcı deprem konutlarına teslim öncesi son rötuşlar yapılıyor

Adıyaman merkezde Örenli ve İndere bölgesinde, ilçelerde ve kırsalda deprem konutlarının yapımı tüm hızıyla sürüyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Adıyaman’da şuana kadar 41 bin 324 konutun inşaatı devam ediyor. Adıyaman merkez Örenli Mahallesinde 3 bin 34, İndere (Zey) Bölgesinde 16 bin 433 konutun yapımı devam ederken, bazı konutlarda sona gelindi. İnce işçiliği dahi bitirilen bu konutlar, teslim öncesi son rötuşları yapılıyor. Konutların geldiği son durum ile ilgili Adıyaman Valisi Osman Varol açıklamada bulundu. Vali Osman Varol, “Adıyaman genelinde 41 bin 324 tane kalıcı deprem konutları inşa ediliyor. Bu sayı zaman içerisinde ihtiyaca göre güncellenecek. Şehir merkezimizde konutların yapıldığı 2 toplu alanımız var. Birisi Örenli alanı, diğeri de İndere alanıdır. İndere’de 16 bin 433 konut, Örenli’de ise 3 bin 34 konutun inşaatı devam ediyor. Ayrıca Atatürk Bulvarı üzerine Bakanlığımızın kentsel tasarım anlamında rezerv alanında yaptığı ciddi sayıda konutumuz var. Yine daha öncesinden kentsel dönüşüm yapılması planlanan bölgelerde hem zarar gören konutların yerine hem de dönüşüm ile birlikte yapılan konutlarımız var. Bunlarla birlikte ilimiz genelinde 41 bin 324 tane konutun inşaatı devam ediyor. İnşaatlarımız genel olarak sorunsuz devam ediyor. Şuan bütün şantiyelerimiz, il merkezimiz, kırsalımız veya ilçe merkezimizde herhangi bir darboğazımız herhangi bir sıkıntımız yok. Çok hızlı bir biçimde konutları bitirip vatandaşlarımızı biran evvel kalıcı konutlarına yerleştirmek en büyük gayemiz. Örenli Mahallesi’nde yapılan bu konutların bazılarında dış cephe boyaları da yapıldı. İç kısımda bir takım son rötuşları yapılıyor. Yani teslimden önceki son rötuşlar yapılıyor. Vatandaşlarımızın hak sahipliği ile ilgilide süreçleri büyük oranda tamamlandı. Bunlarla ilgili kalan son başvurular ile ilgili hukuki süreç tamamlandığında hak sahipliği süreci de bitmiş olacak” dedi.

Ailesini depremde kaybeden Kadir öğretmenin sınıfında duygusal anlar yaşandı Haber

Ailesini depremde kaybeden Kadir öğretmenin sınıfında duygusal anlar yaşandı

Adıyaman’da yaklaşık 30 yıldır öğretmenlik yapan Demokrasi İlkokulu Öğretmeni Kadir Özer’in sınıfında duygusal anlar yaşandı. Depremde Diş Fakültesi’nde okuyan oğlu Muhammed Zahid ve eşi Gülseren Özer’i kaybeden Kadir Özer, 18 saat sonra AFAD ekipleri tarafından enkazdan çıkartıldı. Ankara Etlik Şehir Hastanesine kaldırılan Kadir öğretmenin sol ayağı, dizinin altından kesildi. Tedavisinin ardından tekrar okuluna ve öğrencilerine dönen Kadir Özer’in 24 Kasım Öğretmen Günü öğrencileri tarafından kutlandı. Okul Müdürü Ebubekir Turmaz, sınıfta öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada duygulandı. Okul Müdürü Kadir Öğretmen’in mesleğine olan bağlılığından dolayı ellerinden öpmek istedi. Öğrenciler aldıkları hediyeleri tek tek vererek, öğretmenlerine şiir okuyarak, sarıldı. Öğrenciler ve Kadir öğretmen duygusal anlar yaşadı. “Öğrencilerim bana anne babalık yapıyor” Kadir Özer, 24 Kasım öğretmenler Günü’nde çocuklarla birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Çok mutluyum, çocuklarımla beraberim. Hastalık döneminde de hayallerimde bu vardı. Çocuklarla beraber olduğum için sonsuz mutluluk içerisindeyim. Sanki Muhammedimi bunlarda görüyorum. Bunların hepsi benim çocuklarım, bizim geleceğimiz. Sağ olsunlar onlar da bana yardımcı olmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Ben ayağa kalktığım zaman biri değneklerimi getiriyor, biri sandalyemi çekiyor, biri başka şeyler yapıyor. Geliyor, ‘öğretmenim bir ihtiyacın var mı’ diye soruyorlar. Onlar bana anne baba oluyorlar” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.