Hava Durumu

#Emniyetmüdürlüğü

Yeni Marmara Gazetesi - Emniyetmüdürlüğü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Emniyetmüdürlüğü haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

2 kişinin öldüğü yangında kan donduran cinayet itirafı! Haber

2 kişinin öldüğü yangında kan donduran cinayet itirafı!

Olay 20 Eylül günü ilçeye bağlı Fuat Edip Baksı Mahallesi Zeki Yavaş Sokak'ta bulunan bir eğlence mekanında meydana geldi. Sabahın ilk saatlerinde eğlence mekanında henüz tespit edilemeyen bir sebepten yangın çıkmış, meydana gelen olayın ardından itfaiye ekipleri yangını söndürmüştü. Ekipler tarafından yapılan incelemede, dumandan etkilendiği öğrenilen emekli öğretmen Mehmet Naci Sözüner'in (67) öldüğü tespit edilirken, vücudunda yanıklar olan işletme sahibi Mustafa Bendeş ise ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ağır yaralı olarak kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Bendeş de hayatını kaybederken, olayla ilgili polis ekipleri tarafından çalışma başlatılmıştı. KAN DONDURAN İTİRAF Olayla ilgili soruşturma devam ederken, önceki gün polis merkezine giden E.B. (36) adlı bir kadının, yangını çıkartarak 2 kişinin ölümüne sebep olduğunu söylediği öğrenildi. E.B.'nin yanarak feci şekilde can veren Mustafa Bendeş'in sevgilisi olduğunu, sürekli kavga ettiklerini ve olay günü ise yine tartıştıklarını ve kendisine şişe fırlatıp hakaret ettiğini ve o kızgınlıkla çantadan çıkardığı çakmak ile bez parçasını tutuşturup pençeden içeriye attığını ve ardından bir süre bekleyip alevlerin dükkanı sardığını gördükten sonra olay yerinden yaya olarak kaçtığını itiraf ettiği ileri sürüldü. VİCDAN AZABI ÇEKMİŞ Yangında sevgilisinin yanarak ölmesi ve emekli öğretmen Mehmet Naci Sözüner'in de dumandan zehirlenerek ölmesinin ardından 19 gündür vicdan azabı çektiğini belirten genç kadın E.B.'nin, polislere sözlü olarak verdiği ifadesinde vicdan azabı çektiği için teslim olduğunu söylediği öğrenildi. İfadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen E.B., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Metrobüste iğrenç taciz! Haber

Metrobüste iğrenç taciz!

İstanbul'da üniversitede okuyan M. A. (20), Salı günü sabah okula gitmek için evden çıktı. İddiaya göre, Haramidere'den metrobüse binen M.A, otururken bacağına temas edildiğini farketti. Çevresine bakan M.A., Bekir B.'nin kendisini taciz ettiğini fark etti. Olayın şokuyla bağıran M.A.'nın tepkisi üzerine Bekir B., hemen toparlandı. Olanları gören metrobüsteki diğer yolcular Bekir B.'yi darbederken, şoför polise haber verdi. M.A. ve kendisini taciz ettiği öne sürülen kişi metrobüsün Sefaköy durağında inerek gelen polis ekipleri ile görüştü. Bekir B. polis ekiplerince gözaltına alınırken M.A. ve olaya şahitlik edenler emniyete giderek şikayetçi oldu. "BANA BU İŞİ PARAYLA ÇÖZEBİLİR MİYİZ DİYE SORDU" Başından geçenleri anlatan M.A. olaydan sonra psikolojisinin bozulduğunu ve bu durumun sonuna kadar peşini bırakmayacağını ifade etti. M.A., "Sabah üniversiteye gittiğimde metrobüse biniyorum. Metrobüse bindim çok kalabalık bir ortam vardı. Ben oturdum, adam ayakta duruyordu. Çok kalabalıktı. Ayağımda bir sıcaklık hissettim. Bayağı ilerledik bu sefer ayağımda su gibi bir şey hissettim. Ondan sonra ben 'Ne yapıyorsun' diye bağırdım. Adam hiç tepki vermeden arkaya doğru ilerlemeye başladı. Bu durumu başkaları da gördü, şahitlerim var. Ondan sonra bağırmaya başladım. Sefaköy'de metrobüsten indik. Orada polisler geldi. Aldılar karakola gittik. Ben burada yabancı bir öğrenciyim. Bu şoku hala atlatamıyorum. Çok korktum. Bu işin peşini bırakmayacağım. Bana sonrasında 'Bu işi parayla halledebilir miyiz?' diye sordu. Ben onun parasını istemiyorum. Bütün kıyafetlerim poliste. Çok kötü oldum. Ben yaşadım, başkası yaşasın istemiyorum. Metrobüstekiler de dövmeye başladılar. Gözaltına alındı sonrasında tutuklandı" dedi. Şikayet üzerine emniyete götürülen Bekir B. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bekir B., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kural tanımazlar frene basmıyor: 2 bin 253 can kaybı Haber

Kural tanımazlar frene basmıyor: 2 bin 253 can kaybı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, geçtiğimiz Eylül ayına dair kaza bilançosunu kamuoyu ile paylaştı. Bir ay boyunca Türkiye genelinde meydana gelen 50 bin 182 trafik kazasında 34 bin 272 kişi yaralanırken, 307 kişi hayatını kaybetti. Yılın ilk 9 aylık döneminde ise Türkiye genelinde vuku bulan 411 bin 675 kazada 2 bin 253 kişi hayatını kaybederken, 269 bin 91 kişi yaralandı. Senenin 9 aylık dönemindeki kazalardan 5 bin 277'si kırmızı ışık ihlalinden kaynaklandı. Hatalı şerit değiştiren 17 bin 531 sürücü de yaralamalı trafik kazasına davetiye çıkardı. 2023'ün ilk 9 ayında ölümlü ve yaralamalı kazaya karışan bin 265 sürücünün de alkollü olduğu tespit edildi. Hız tutkunu bin 816 sürücü de kazalara sebep oldu. Yılın 9 aylık döneminde kuralları çiğneyen sürücülere ceza yağdı. 2 bin 253 yayaya kuralları hiçe saydıkları için ceza yazılırken, 13 bin 631 yolcuya da ceza kesildi. 1 milyon 947 bin 691 sürücüye çeşitli kural ihlalleri sebebiyle cezai işlem uygulanırken, şehir güvenlik kameralarınca tespit edilen kural ihlalleri sebebiyle de 10 milyon 899 bin 612 araç plakasına ceza yazıldı. Alkol alıp direksiyon başına geçen 134 bin 245 sürücü denetimlerde trafik polisine yakalandı. 800 bin 836 araç da çeşitli sebeplerden ötürü trafikten men edildi. Kural tanımaz sürücüler metropol şehirlerde de onlarca ölümlü trafik kazasına karıştı. Resmi verilere göre yılın ilk 9 ayında meydana gelen kazalarda Ankara'da 123, İstanbul'da 122, İzmir'de 98 ve Bursa'da 79 kişi hayatını kaybetti. Bursa'da geçtiğimiz Eylül ayında 875 yaralamalı kaza meydana geldi. Bu kazalar sonucu kentte 8 kişi hayatını kaybederken yaralanan bin 269 kişi de hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Şehirde yılın 9 aylık döneminde ise 6 bin 506 yaralamalı kaza meydana geldi. 79 kişi kaza yerinde hayatını kaybederken, 9 bin 492 kişi de yaralandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü, sürücülerin anlaştığı kazaların ise rakamlara dahil olmadığını duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.