Hava Durumu

#Istanbul Valiliği

Yeni Marmara Gazetesi - Istanbul Valiliği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Istanbul Valiliği haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak yerleşkesinde yangın! Haber

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak yerleşkesinde yangın!

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen yangında can kaybı ya da yaralanma olmazken, yangın nedeniyle yükselen dumanlar kilometrelerce uzaktan görüldü. Yangın, saat 08:00 sıralarında İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsü içerisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kampüs içerisinde bulunan ve inşaat çalışmalarının olduğu alandaki konteynırda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını gören çalışanlar durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlerin yükseldiği yangına müdahalede bulunarak kontrol altına aldı. Yapılan çalışmaların ardından yangın tamamen söndürülürken, yangın nedeniyle yükselen dumanlar kilometrelerce uzaktan görüldü. Yangında can kaybı ve yaralanma olmazken, yangın sonrası bölgede oluşan panik ise yangının söndürülmesinin ardından sona erdi. İstanbul Valiliğinden açıklama Yangın sonrası İstanbul Valiliğinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “ 06.03.2024 günü saat 08.00 sıralarında İTÜ - Maslak kampüsü içerisinde bulunan ve işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıkmıştır. Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştır. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonunda kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangının çıkış sebebi, itfaiyenin çalışması sonrasında tespit edilecektir. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor. 

329 çocuk yeniden okul yolunda... Haber

329 çocuk yeniden okul yolunda...

İstanbul Valisi Davut Gül, geçtiğimiz günlerde kaymakamlar ve belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda dilendirici çocuklara yönelik net karar verdi. Gül, istismar edilen çocukların sokaklardan toplanmasıyla ilgili özel gayret sarf etmelerini istemişti. Vali Gül, İstanbul'da dilenciliğin tamamen ortadan kaldırılacağı mesajını da net bir şekilde vurgulamıştı. Geçtiğimiz gün ise kent genelinde sokaklarda dilencilik yapan şahıslara yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, zabıta ve jandarma ekiplerince uygulama gerçekleştirildi. 329 çocuk dilenci yakalandı İstanbul Valiliği koordinasyonunda 7 Ağustos - 8 Ekim tarihleri arasında yapılan “Yetişkin ve Çocuk Dilenci” uygulamalarında 5 bin 570 yetişkin, 329 da çocuk dilenci hakkında işlem yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda 5 bin 570 yetişkin dilenci listesinin, tekrarlanan işlemler çıkarıldıktan sonra toplam 909 kişiden oluştuğu belirlendi. İstanbul'da dilendirilen çocuklar yeniden okula başladı 38 kişiye çocuk dilendiriciliğinde işlem uygulandı Uygulamalarda ayrıca 38 kişiye de “Çocuğun Dilendirilmesi” suçundan adli işlem yapıldı. Çocuklar yeniden eğitime yönlendirildi Uygulamalarda yakalanan 329 çocuğun dosyaları, haklarında gerekli değerlendirmelerin yapılabilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne sevk edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından ailelere, çocukların dilendirilmeye devam edildiği takdirde devlet korumasına alınacağına dair uyarılarda bulunuldu. İhtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yardım yapılırken, çocukların da yeniden eğitimlerine devam etmesi yönünde ailelere uyarı yapıldı. İstanbul'da dilendirilen çocuklar yeniden okula başladı Dilenci sayısında düşüş yaşandı Uyarıların ardından, İstanbul’un 39 ilçesinde devam eden periyodik uygulamalarda, çocuk dilenci sayısında büyük düşüş yaşandığı tespit edildi. İl genelinde yapılan dilenci uygulamalarının düzenli olarak devam edeceği öğrenildi. İstanbul Valiliği'nin dilenciler ve sokaklarda yaşayan evsizlerle ilgili yaptığı uygulamalarla İstanbul için bu iki sorunun kalıcı olarak çözülmesini hedeflediği kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.