Hava Durumu

#Kavşak

Yeni Marmara Gazetesi - Kavşak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kavşak haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

21 yaşındaki kızı hayattan koparan o yola isyan ettiler Haber

21 yaşındaki kızı hayattan koparan o yola isyan ettiler

Trafik ışıklarında hem araca hem de yayalara yeşil ışık yanarken, vatandaşlar ölüm saçan yolda tedbirlerin arttırılmasını istedi. Sürücü ise gözaltına alındı. Kaza anı şehir kameralarına saniye saniye yansıdı Kaza, saat 7.30 sıralarında Gürsu ilçesine bağlı 35’lik yolda meydana geldi. 21 yaşındaki Esra Uzun çalıştığı tekstil atölyesindeki işine gitmek için sabah saatlerinde hazırlanıp evden çıktı. Dört yol ağzına gelen geç kız, yolun karşısına geçmek için trafik ışığının yeşile dönmesini bekledi. Kendisine yeşil ışık yandığında karşıya geçen Esra Uzun Memduh Y., idaresindeki 16 S 5013 plakalı servis aracının çarpmasıyla olay yerinde hayatını kaybetti. Cansız bedeni yapılan otopsi sonrası ailesine teslim edilen Esra Uzun’un cenazesi, Merkez Camiinde kılınan namazın ardından, Yeni Mezarlığa defin edildi. Kızları son kez gören yakınları ise göz yaşlarına hakim olamadı. ‘HATALI LAMBALAR ÖLÜM SAÇIYOR’ Kavşakta hem yaya hem de araçlara yeşil ışığın aynı anda yandığını belirten Esra Uzun’un akrabası, “Bu sabah Esra kızımız işe gitmek için evden çıktı. Buradaki yola geldiğinde yeşil ışık sonrası karşıya geçmek istedi. Aynı anda araçlara da yeşil yanan ışıklar böyle bir kazaya sebep oldu. Maalasef genç kızımızı hayattan kopardı. Biz yetkililerden bu durumun düzeltilmesini ve başka canların yanmamasını istiyoruz” diye konuştu. Kavşakta dönüşlerde yeşil ışık yansa bile araçların yayalara öncelik vermesi gerektiğini ifade eden tabelaların bulunması da dikkat çekti. Öte yandan kaza anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde yaya geçidinden karşıya geçen Esra'nın otobüs altında kaldığı görülüyor.

DOSAB Kavşağı'nda düğüm çözülüyor Haber

DOSAB Kavşağı'nda düğüm çözülüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşım yatırımlarına eklediği Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı bağlantı yollarındaki çalışmalara hız verdi. Karayolları işbirliğiyle hayata geçirilen proje alanında devam eden çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışma tamamlandığında hem DOSAB hem de Demirtaş Mahallesi trafiğinde önemli bir rahatlama yaşanacağını söyledi. Bursa’da kesintisiz ve konforlu ulaşımın sağlanması hedefiyle Şehir Hastanesi bağlantı yolu, Balıklıdere ve Fuat Kuşçuoğlu köprüleri gibi yatırımlara Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı bağlantı yolları da eklendi. Karayolları tarafından otoyol üzerindeki imalatları daha önce tamamlanan köprünün bağlantı yollarıyla bir kavşağa dönüşmesini sağlayan projede çalışmalar hızlandı. Yaklaşık 11 milyon lirası kamulaştırma ve 9 milyon lirası altyapı deplasesi olmak üzere yaklaşık 20 milyon liralık harcama Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken, bağlantı yollarının imalatı da yine Karayolları tarafından yapılıyor. Makro projeler Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bağlantı yollarında devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Bursa'da ulaşım sorununun çözümü adına makro projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Aktaş, 436 işletme ve 6 mahalleden oluşan ve yaklaşık 100 bin nüfusa hitap eden eski Demirtaş beldesinin bulunduğu bölgedeki trafik sorununun çözümü için önemli mesafe aldıklarını söyledi. Kamulaştırmanın Büyükşehir, bağlantı yolu imalatının da Karayolları tarafından yapıldığını ifade eden Başkan Aktaş, "Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi bağlantı kavşağımızın son rötuşlarına geldik. Kısa bir zaman içerisinde açılışını gerçekleştiriyoruz. Ama arada Osmangazi Belediyesi’ne ait olan yol var. Onu Büyükşehir Belediyesi’ne geçirip yolların genişletilmesi ve beraberinde detaylı çalışmaların yapılmasıyla alakalı yerinde tespitler yaptık. İnşallah nasip olursa diğer detayları da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'yle birlikte gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız bir ay daha sabırlı olsunlar, bir ay sonra burada rahatlamayı hissedecekler" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.