Hava Durumu

# Kursiyer

Yeni Marmara Gazetesi - Kursiyer haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kursiyer haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Hilye-i Şerif ve İsm-i Nebi özel sergisi açıldı Haber

Hilye-i Şerif ve İsm-i Nebi özel sergisi açıldı

Bursa’dan altyapıdan spora kadar birçok alanda çalışmalarını aralıksız sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültürel ve sanatsal hayatına katkı sunmaya da devam ediyor. Adeta bir halk üniversitesine dönüşen BUSMEK marifetiyle ücretsiz sanat ve meslek eğitimlerinin yanı sıra hüsnühat, tezhip, ebru ve minyatür gibi Türk İslam El Sanatlarına da gereken önemi veren Büyükşehir Belediyesi, geleneksel Türk-İslam El Sanatlarını yaşatma vizyonuyla düzenlediğimiz faaliyetlere ‘Hilye-i Şerif ve İsm-i Nebi Sergisi’ni de ekledi. BUSMEK sanatçıları tarafından büyük emekle hazırlanan 31 nadide eserden oluşan sergi, 13-18 Kasım tarihleri arasında Tayyare Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek. Sergi öncesinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Asiye Kafalıer Dönmez ve Marmara Üniversitesi’nden Hattat Prof. Dr. Fatih Özkara’nın katılımıyla düzenlenen panele de sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Panelin sonunda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hilye-i şerifin özellikle sanat ve edebiyat alanında yüksek dini duygularla işlenmiş konulardan biri olduğunu söyledi. Hat sanatında da Peygamberimizin görünüşünü anlatan hadis-i şerif ile dört halifenin isimlerinin yer aldığı güzel hatlarla yazılmış levhaları ihtiva eden eserlere ‘hilye-i saâdet’ veya ‘hilye-i şerîfe’ denildiğini anlatan Başkan Aktaş, “Hattatlar arasında Hazreti Ali'nin tarifinin hilye şeklinde yazılması bir gelenek halini almıştır. İsm-i nebî de Peygamber Efendimizin mübarek isimleri anlamına gelmektedir. Bu mübarek isimler genelde övgü anlamı taşımaktadır. Hilye-i şerif ve İsm-i nebi, İslam kültür ve sanatının önemli birer parçalarıdır. BUSMEK, açıldığı günden bu yana düzenlediği ücretsiz eğitimlerle, halkımızın takdirini toplamaya devam ediyor. Bu merkezlerimiz, ücretsiz sanat ve meslek eğitimlerinin yanı sıra hüsnühat, tezhip, ebru ve minyatür gibi Türk İslam el sanatlarına da büyük önem veriyor. Türk-İslam el sanatlarını yaşatma vizyonuyla düzenledikleri faaliyetlere Hilye-i şerif ve İsm-i nebi sergilerini de ekleyerek çalışmalarını zenginleştiriyorlar. Sergiyi tüm Bursalıların görmesini temenni ediyorum. Emeği geçen sanatçılarımızı kutluyorum. Sergimiz hayırlı olsun” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Aktaş tarafından panelistlere çiçek takdim edildi. Daha sonra Başkan Aktaş ve beraberindekiler tarafından açılış kurdelesinin kesimiyle sergi ziyarete açıldı.

‘Halk Üniversitesi’ hayat boyu öğretiyor Haber

‘Halk Üniversitesi’ hayat boyu öğretiyor

Bursa’da hizmetleriyle adeta bir halk üniversitesine dönüşen Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), anaokulundan başlayarak hayat boyu öğrenme felsefesi ile toplumun tüm kesimlerini kucaklamaya devam ediyor.  Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2006 yılında 5 kurs merkezinde ücretsiz sanat ve mesleki eğitim kurslarıyla eğitim yolculuğuna başlattığı BUSMEK, bugün 13 ilçedeki 25 farklı mekânda 541 farklı branşta yılda yaklaşık 20 bin kursiyerin eğitim aldığı dev bir kuruma dönüştü. Geçtiğimiz yıl toplam 23 bin 837 kişinin sanat ve meslek eğitimlerinden ücretsiz yararlandığı BUSMEK, 2023-2024 eğitim döneminin de startını verdi. Ücretsiz üniversite hazırlık kursları için halen 2 bin gencin ön kayıt yaptırdığı BUSMEK’te yeni dönem mesleki ve sanat eğitimleri ise 142 branşta yaklaşık 12 bin 500 kursiyerle başladı. HAYATLARA DOKUNUYORUZ Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yeni döneme, 11 farklı alanda, 54 branşta, yaklaşık 650 kursiyerle başlayan Yenikaraman Kurs Merkezi’ni ziyaret etti. Bünyesinde 18 sınıf bulunan 3 katlı kurs merkezini gezen Başkan Aktaş, merkezin en fazla rağbet gören yemek ve pasta alanlarındaki branşların uygulandığı geniş revizyondan geçirilen endüstriyel mutfağı da inceledi. Farklı branşlardaki kursiyerlerle sohbet eden Başkan Aktaş, “Hayat boyu öğrenme felsefesiyle Bursa’da yılardır hayatlara dokunmaya devam ediyoruz. Burada iş bulanlar oldu, kendi işini kuranlar veya işini geliştirenler oldu. Bu yıl da eğitimlerimiz aynı heyecanla başladı. Yenikaraman Kurs Merkezi’miz de özellikle bölge halkı tarafından yoğun ilgi görüyor. Tüm kursiyerlerimize başarılı bir eğitim dönemi diliyorum. Yeni eğitim dönemi hayırlı olsun” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.