Hava Durumu

#Olay

Yeni Marmara Gazetesi - Olay haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Olay haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Mevlit yemeğinde onlarca kişi zehirlendi Haber

Mevlit yemeğinde onlarca kişi zehirlendi

Olay, akşam saatlerinde Arnavutköy Durusu Mahallesi Uğuralp Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre öğle saatlerinde oğlu askere gidecek olan bir vatandaş, komşularını mevlit yemeğine davet etti. Mevlide gelip dağıtılan yemekten yiyen vatandaşlardan bazıları birkaç saat sonra rahatsızlanmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Zehirlenen vatandaşlar, ambulanslarla Arnavutköy Devlet Hastanesine götürüldü. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 50 kişinin ambulansla hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Konu ile ilgili konuşan mahalle sakini Tarkan Yalçın, ”Yeğenimin asker gecesini yapıyorduk. Mevlit okuttuk. Burada bir yemek verdik. Bu yemekten dolayı zehirlenme olmuş. Şu an hastanedeyiz. Tüm yaralılar şu an iyi. Sadece mide bulantısı ve kusma oldu. Hepsinde etki göstermemiş. Bünyesi zayıf olan kişilerde etki göstermiş. Doktorlar ile konuştuk. Şu an da herhangi bir sıkıntı yok” dedi. Yemekten sonra rahatsızlanan Bahar Çayır ise, “Biz de komşuyuz. Komşumuzun asker mevlidine gittik. Ben bir de mide ameliyatlıyım. Yemeği 2-3 kaşık yedim ama zehirlenmişim. Çok şükür şimdi iyiyiz. Yemekte tavuklu pilav ve helva vardı” diye konuştu. Olayı anlatan bir başka mahalleli Ahmet Hundi, “Aşağı yukarı 50 kişi rahatsızlandı. Mevlidi yapan teyzem, pilavı kendilerinin yaptığını ama tavuğu cuma günü aldıklarını söyledi. Dolaba koyduktan sonra kaynatıp pilavın üstüne koymuşlar. 16.00 sıralarında yediler. Akşam saatlerinde belirtiler başladı. Kusma, ishal gibi belirtiler oldu. Çoğunda fazla bir şey yok ama durumu ağır olanlar da var. Doktorlarımız ilgileniyor. Allah razı olsun” dedi. 

Bingöl'de Doğalgaz Sızıntısı Panik Yarattı: 16 Kişi Zehirlendi Haber

Bingöl'de Doğalgaz Sızıntısı Panik Yarattı: 16 Kişi Zehirlendi

   Küçük Sanayi Sitesi'nde yaşanan doğalgaz sızıntısı haberi üzerine 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine yönlendirildi. Lokantada bulunan 16 kişi, sızan gazın etkisi altında kalarak sağlık sorunları yaşadı. Ambulanslarla hızla Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edilen bu kişilere acil tıbbi müdahale yapıldı. Ancak, hastaların durumunun ciddiyeti nedeniyle 9 kişi daha sonra Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, olayın ardından lokantada incelemelerde bulundular. Vali Usta, doğalgaz kaçağı sonucu yaşanan zehirlenmeye ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Şu ana kadar 16 vaka bize intikal etti, bunlardan 9'unu Diyarbakır'a sevk ettik. Kalan 7 vatandaşımızın da tedavisine Bingöl Devlet Hastanesi'nde devam ediyor. Bizi sevindiren olay, doğalgaz kaçağından dolayı bir patlamanın veya can kaybının olmaması. Hastalarımızı ziyaret ettik, durumları iyi, moralleri yerinde. Doktorlarımız, hemşirelerimiz hastalarımızla ilgileniyor. Diyarbakır'dan aldığımız bilgilere göre de sevk edilen hastaların tedavileri olumlu şekilde devam ediyor." Vali Usta, bu tür doğalgaz kaçaklarına karşı daha fazla önlem alınması gerektiğini vurgulayarak vatandaşları doğalgaz tesisatlarına dikkat etmeleri konusunda uyardı. Olayın ardından lokantanın doğalgaz hattının kapatılması için gerekli çalışmalar başlatıldı. Doğalgaz sızıntılarının hızlı bir şekilde tespit edilmesi ve önlenmesi büyük önem taşırken, bu tür olayların can kaybı yaşanmadan sonuçlanması olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi. HABER: NURCAN ŞENER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.