Hava Durumu

#Şi

Yeni Marmara Gazetesi - Şi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da o restorasyon 9 yıldır bitmiyor Haber

Bursa'da o restorasyon 9 yıldır bitmiyor

Osmangazi Belediye Eski Meclis Üyesi Cemil Aydın, 2014 yılında Osmangazi Belediyesi'nin Fidan Han hakkında yaptığı açıklamayı gündeme getirerek, tarihi Fidan Han'da yapılacak çalışmaların tamamlanmadığını hatırlattı. Tarihi Fidan Han'da 9 yıldır tamamlanmayan çalışmaları gündeme getiren Osmangazi Belediye Eski Meclis Üyesi Cemil Aydın, belediyenin 2014 yılında yaptığı açıklamayı hatırlatarak projenin en kısa sürede tamamlanması gerektiğini ifade etti. Osmangazi Belediye Eski Meclis Üyesi Cemil Aydın, 2014 yılında Osmangazi Belediyesi'nin Fidan Han hakkında yaptığı açıklamayı gündeme getirerek, tarihi Fidan Han'da yapılacak çalışmaların tamamlanmadığını hatırlattı. Aydın. projenin bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade etti. Osmangazi Belediye Başkanlığının 2014 yılında yaptığı açıklamasında, "Proje hazırlıklarının tamamlanmasının ardından başlatılacak çalışma ile iç Fidan Han'ın içerisindeki kalıntılar bir bir ortaya çıkartılarak, İç Fidan Han arkeoparka dönüştürülecek. Doğu cephesinden yeni bir kapı açılarak, Fidan Han'ın yaya aksına açılması hedefliyoruz. Böylece, Fidan Han ve çevresi turistik bir alan özelliği kazanacak” ifadelerine yer verilmişti. Osmangazi Belediyesi Eski Meclis Üyesi Cemil Aydın yaptığı açıklamasında, “Gelinen noktada süre epey uzamış görünmektedir. İnanıyor ve biliyoruz ki Osmangazi Belediye Başkanlığının mali ve teknik yapısıyla, kabiliyeti bu çalışmayı hakkıyla tamamlamaya yeterlidir. Ve artık projenin bir an önce tamamlanması gerekmektedir. Zira Fidan Han'ın çalışma yapılan doğu bölümündeki görüntü tarih ile örtüşmemektedir” şeklinde konuştu. Aydın. projenin bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade etti. Osmangazi Belediye Başkanlığının 2014 yılında yaptığı açıklamasında, "Proje hazırlıklarının tamamlanmasının ardından başlatılacak çalışma ile iç Fidan Han'ın içerisindeki kalıntılar bir bir ortaya çıkartılarak, İç Fidan Han arkeoparka dönüştürülecek. Doğu cephesinden yeni bir kapı açılarak, Fidan Han'ın yaya aksına açılması hedefliyoruz. Böylece, Fidan Han ve çevresi turistik bir alan özelliği kazanacak" ifadelerine yer verilmişti. Osmangazi Belediyesi Eski Meclis Üyesi Cemil Aydın yaptığı açıklamasında, "Gelinen noktada süre epey uzamış görünmektedir. İnanıyor ve biliyoruz ki Osmangazi Belediye Başkanlığının mali ve teknik yapısıyla, kabiliyeti bu çalışmayı hakkıyla tamamlamaya yeterlidir. Ve artık projenin bir an önce tamamlanması gerekmektedir. Zira Fidan Han'ın çalışma yapılan doğu bölümündeki görüntü tarih ile örtüşmemektedir" şeklinde konuştu.    

ABD Çin son dakika gelişmeleri Haber

ABD Çin son dakika gelişmeleri

ABD-ÇİN ilişkileri ısınıyor! ABD’de başkanlık seçimleri doğru hızla yaklaşırken, ABD Başkanı Biden’den Çin’e yönelik yeni bir adım geldi. Buna göre, gelecek ay içerisinde Biden ve Şi ile bir görüşme gerçekleşebilir. Dünyanın en büyük ilk ve ikinci ekonomilerine sahip olan iki ülke Çin ve ABD arasındaki ilişkiler ısınıyor! Geçtiğimiz süreçte, Çin ile ABD arasında ilişkiler oldukça gergin bir seviyede ilerlemekteydi. Şubat ayı içerisinde Çin’e ati olan yüksek irtifa balonunun Amerikan hava sahasına izinsiz giriş yapması ile beraber iki ülke diplomatik açıdan oldukça sert bir sürece girmişti. ABD, Çin’e ait olan casus balonu düşürürken iki ülke ilişkileri de ülke liderlerinin ve temsilcilerinin sert söylemleri nedeni ile donma noktasına gelmişti. ABD ile Çin İlişkileri Düzelme Yolunda! Yaşanan son gelişmeler ışığında ise ABD ve Çin arasındaki ilişkilerin ısınacağına dair bilgiler kaydedildi. Buna göre ABD Başkanı Joe Biden, Kasım ayında yapılacak olan Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği – APEC zirvesinde Çin Devlet Başkanı Si Cinping ile bir araya gelebileceğini paylaştı. Biden, sürece ilişkin Amerikan Ekonomisine ilişkin yaptığı değerlendirmeler esnasında basın mensuplarının Çin ile olan ilişkilere yönelik yönelttiği soruya, Çin ile görüşme ihtimallerinin yüksek olduğunu paylaştı. Henüz kesinleşmiş bir görüşme olmasa da San Francisco’da gerçekleşecek olan APEC Zirve’sinde iki liderin görüşme ihtimalinin oldukça kuvvetli olduğu bilgisi iletildi. İki ülke lideri geçen yıl Kasım ayından itibaren sıcak temasta bulunmadı. HABER:NURCAN ŞENER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.