Hava Durumu

#Uefa

Yeni Marmara Gazetesi - Uefa haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Uefa haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Atletico Madrid'in, Şampiyonlar Ligi'nde rakibi Borussia Dortmund Haber

Atletico Madrid'in, Şampiyonlar Ligi'nde rakibi Borussia Dortmund

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Atletico Madrid, yarın evinde Borussia Dortmund ile karşılaşacak. Estadio La Peineta’da oynanacak müsabaka ile iki takım, Devler Ligi'nde 5. kez rakip olacak.   UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final turu, İspanyol temsilcisi Atletico Madrid ile Alman ekibi Borussia Dortmund'un mücadelesine sahne olacak. İki takımı, turun ilk maçında yarın TSİ 22.00’da Estadio La Peineta’da karşı karşıya gelecek. Müsabakanın rövanşı ise 16 Nisan Salı günü Signal Iduna Park’da oynanacak.  Şampiyonlar Ligi'nde 5. randevu  Atletico Madrid ile Borussia Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar 4 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda Atletico Madrid 2 galibiyet elde ederken, Borussia Dortmund da 2 kez kazandı. İspanyol ekibi, bu maçlarda 4 gol atarken, Alman temsilcisi de 6 gol kaydetti.  İki takım, son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi 2018-2019 sezonu A Grubu’nda rakip olmuştu. Borussia Dortmund, evinde oynadığı mücadeleyi 4-0 kazanırken, Atletico Madrid ise sahasında 2-0 galip gelen taraf oldu.  Gruplarını lider bitirdiler  Devler Ligi'nde bu sezon Lazio, Feyenoord ve Celtic ile E Grubu'nda yer alan Atletico Madrid, grubunu 14 puanla ilk sırada tamamladı ve bir üst tura yükseldi. Son 16 turunda Inter ile karşılaşan İspanyol ekibi, ilk maçta 1-0 mağlup ettiği rakibine ikinci karşılaşmada 1-0 yenildi ve seri penaltı atışları sonunda galip gelerek çeyrek finale çıktı.  Grup aşamasında Paris Saint-Germain, Milan ve Newcastle United ile F Grubu’nda mücadele eden Borussia Dortmund ise grubunu 11 puanla lider tamamladı. Son 16 turunda PSV ile eşleşen Alman temsilcisi, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı ilk müsabakanın rövanşında 2-0 galip gelerek adını çeyrek finale yazdırdı. 

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu Haber

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu

Sarı-lacivertliler, turu geçmesi durumunda da Aston Villa - Lille eşleşmesinin kazananı ile yarı finalde karşılaşacak.   Avrupa’nın kulüp düzeyindeki üç numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belirlendi. İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi’nde yapılan kura çekiminde, son 16 turunda rakiplerini eleyen Fenerbahçe, Aston Villa, Club Brugge, Fiorentina, Lille, PAOK, Viktoria Plzen ve Olympiakos takımları yer aldı. Kura çekimini, kariyerinde AEK ve Sevilla formaları da giyen eski Yunan futbolcu Vasilios Tsiartas gerçekleştirdi.  Fenerbahçe'nin rakibi Olympiakos oldu  Turnuvadaki tek Türk temsilcisi Fenerbahçe, çeyrek finalde Yunanistan takımı Olympiakos ile eşleşti. Sarı-lacivertliler, ilk maçını deplasmanda, rövanş mücadelesini ise evinde oynayacak. Kanarya, tur geçmesi halinde yarı finalde Aston Villa - Lille müsabakasının kazananıyla yarı finalde karşılaşacak. Fenerbahçe, finale yükselmesi durumunda da çekilen kura ile birinci takım konumunda yer alacak.  UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek final ilk maçları 11 Nisan’da, rövanş müsabakaları 18 Nisan’da oynanacak. Turnuvada yarı final ilk karşılaşmaları 2 Mayıs’ta, ikinci maçlar da 9 Mayıs’ta yapılacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde final ise 29 Mayıs'ta Yunanistan’ın başkenti Atina'da bulunan Ayasofya Stadyumu'nda  gerçekleştirilecek.  UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde:  Club Brugge (Belçika) - PAOK (Yunanistan)  Olympiakos (Yunanistan) - Fenerbahçe  Aston Villa (İngiltere) - Lille (Fransa)  Viktoria Plzen (Çekya) - Fiorentina (İtalya)  Organizasyonda yarı final eşleşmeleri de şöyle:  Aston Villa - Lille / Olympiakos - Fenerbahçe  Viktoria Plzen - Fiorentina / Club Brugge - PAOK 

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamaları tamamlandı Haber

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamaları tamamlandı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6'ıncı ve son hafta maçları 4 farklı grupta oynanan 8 karşılaşma ile tamamlandı. Gecenin maçında Borussia Dortmund sahasında PSG'yi konuk etti, dev mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Milan ise Newcastle United deplasmanında 2-1 kazandı. Dortmund lider, PSG ikinci olarak gruptan çıktı. Milan 3. olarak Kupa 2 bileti alırken Newcastle Avrupa'ya veda etti. İŞTE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GECENİN SONUÇLARI UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6. ve son hafta maçlarında bu gece alınan sonuçlar şöyle: Atletico Madrid (İspanya)-Lazio (İtalya): 2-0 Celtic (İskoçya)-Feyenoord (Hollanda): 2-1 Borussia Dortmund (Almanya)-Paris Saint-Germain (Fransa): 1-1 Newcastle United (İngiltere)-Milan (İtalya): 1-2 Porto (Portekiz)-Shakhtar Donetsk (Ukrayna): 5-3 Royal Antwerp (Belçika)-Barcelona (İspanya): 3-2 YOLUNA AVRUPA LİGİ'NDE DEVAM EDENLER BELLİ OLDU Devler Ligi'nin diğer gruplarında da birçok sürpriz sonuca imza atılırken, grubunu üçüncü tamamlayan ve yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off turundan devam edecek olan takımlar da belli oldu. GALATASARAY'IN SON 16'DAKİ OLASI RAKİPLERİ -GALATASARAY -RC Lens -Braga -Benfica -Feyenoord -AC Milan -Young Boys -Shakhtar Donetsk Öte yandan Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3. tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off turundan devam edecek bu takımlardan play-off'u geçmeyi başaranlar, Galatasaray'ın da play-off turunu geçmesi durumunda son 16'da eşleşebileceği olası rakipler arasında bulunuyor. GALATASARAY'IN PLAY-OFF TURUNDAKİ MUHTEMEL RAKİPLERİ West Ham United / Freiburg (A Grubu) Marsilya / Brighton (B Grubu) Real Betis / Rangers / Sparta Prag (C Grubu) Sporting Lisbon (D Grubu) Toulouse / St. Gilloise (E Grubu) Rennes / Villareal (F Grubu) Slavia Prag / Roma (G Grubu) Karabağ / Molde (H Grubu)

Bursaspor Başkanı Recep Günay: ''Kulübün geleceğini kurtarmaya çalışıyoruz'' Haber

Bursaspor Başkanı Recep Günay: ''Kulübün geleceğini kurtarmaya çalışıyoruz''

UEFA’ya, CAS’a, TFF’ye şikayetlerde bulunduk. Kamuoyu yapalım da Bursaspor camiası güçlü olarak TFF karşısında dik dursun. Onların vereceği karar kulübün yaşamasına veya kapanmasına neden olacak. Önümüzdeki hafta karar belli olur. Bursaspor camiası büyük olursa bu karar kulübümüzün lehine çıkar” dedi. Bursaspor Başkanı Recep Günay, bursaspordabugun.com'da yayınlanan Pres Programı’nda dikkat çeken açıklamalar yaptı. TFF 2. Lig’de mücadele eden 2010’un Süper Lig şampiyonu Bursaspor’un kritik bir zamanda geçtiğini dile getiren Başkan Günay, “Bursa’nın büyükleri TFF’de karargah kurdu. Orada Bursaspor üzerine konuşmalar yapıyoruz. Transfer tahtası açılmaya çalışılıyor. Eğer tahta açılmazsa buradaki futbolculara muhtaç oluruz. Onlar da bunu biliyor ve burunlarından kıl aldırtmıyor. Tahta kolay açılmayacak. Yasal ve ekonomik yönlerden başvurular yaptık. Bu bir günde çözülecek bir şey değil. O kadar çok birikmiş ki iki günde nasıl halledeceksin? Açık ve net söyleyeyim, önümüzdeki evraklara göre neden kulübün kapanmak istediği ortada.  Bursaspor’un yaşama şansı sıfır. Yasal olarak bir ceza alınmış. Para olarak da çözemezsiniz. Bu cezayı hukuksal yönden kaldırmaya çalışıyoruz. 2 dönem değil 3 dönem cezamız var. Hatta daha fazlası da var. Puan silme cezası ile ilgili de teklif yaptık ve anlaştık. Eğer bu durumu kapatırsak puan silmeyi kapatıyoruz. Biz bunlarla uğraşıyoruz. Kulübün geleceğini kurtarmaya çalışıyoruz. UEFA’ya, CAS’a, TFF’ye şikayetlerde bulunduk. Kamuoyu yapalım da Bursaspor camiası güçlü olarak TFF karşısında dik dursun. Onların vereceği karar kulübün yaşamasına veya kapanmasına neden olacak. Önümüzdeki hafta karar belli olur. Bursaspor camiası büyük olursa bu karar kulübümüzün lehine çıkar.” “BURSASPOR'UN 1,5 MİLYAR TL BORCU VAR!" Başkan Recep Günay ayrıca şunları söyledi: “Biz elimizden gelenin fazlasını yaptık. Altyapımız bile deplasmana uçakla gidiyor. A takımımız da en iyi uçaklar, en iyi otellerde kalıyorlar. Yönetim olarak biz ne yapılması gerekiyorsa, gücümüzün üstünde olmasına rağmen yaptık. Kulübe bugüne kadar 1 TL borç yazmadık. Elektriği, suyu kesilmedi. Biz ne yapmamız lazımdı da bu takım böyle olmaması lazımdı? Biz herkesten fazla üzgün ve sinirliyiz. Bize doğrusunu gösterin yapalım. Ya da başkasını gösterin o yapsın. Ya da siz gelin siz yapın. Bursaspor’un 1,5 milyar TL borcu var. Hacizler var. Biz bugün bıraktık diyelim. Ay sonunda vergi ödemesi var. TFF’den ihtarname geldi. TFF’den puan silme ve ligden çekme durumları var. Biz bunlarla uğraşırken, çekip gidersek olmaz. Gitmek kolay. Sonra da soracaksınız ‘Nereye gittiniz şimdi?’ diye. İnsanlarla bu kadar oynamayın. Bu işler bu kadar kolay değil.”

AHMET NUR ÇEBİ, KULÜBÜN GÜNCEL DURUMU VE GELECEĞİ ÜZERİNE DİKKAT ÇEKİCİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU! Haber

AHMET NUR ÇEBİ, KULÜBÜN GÜNCEL DURUMU VE GELECEĞİ ÜZERİNE DİKKAT ÇEKİCİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!

Çebi, transfer politikaları üzerine yaptığı açıklamalarda, takıma yeni katılan oyuncuların performansını ve bu transferlerin takım üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Başkan, "Transferde hata yaptığımızı düşünmüyorum" diyerek, yeni transferlerin takıma uyum süreçlerine dikkat çekti ve bu oyuncuların geçmişlerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. Beşiktaş'ın mali durumuyla ilgili de önemli bilgiler veren Çebi, kulübün mali yapısının düzeltilmesi ve UEFA'dan alınan temiz kağıdı gibi başarılarını dile getirdi. Bu başarıların, kulübün geleceği için atılan önemli adımlar olduğunu belirtti. Teknik direktör ve eski kulüp başkanıyla ilgili konulara da değinen Çebi, özellikle Fikret Orman ile olan hukuki süreçler hakkında konuştu. Açılan davalar ve bu süreçte yaşananlar, Beşiktaş'ın iç dinamikleri açısından büyük önem taşıyor. Lugano maçında yaşanan taraftar tepkileri de Çebi'nin açıklamaları arasında yer aldı. Taraftarların tepkilerine ve bu durumun kulüp üzerindeki etkisine değinen Çebi, bu tür olayların takım üzerindeki moral ve motivasyon açısından önemini vurguladı. Transfer piyasasında gündeme gelen Sergio Ramos ile ilgili detaylar da Çebi'nin açıklamaları arasında yer aldı. Ramos transferinin neden gerçekleşmediği ve bu süreçte yaşanan pazarlık detayları, futbol severler tarafından merak edilen konular arasında. Ahmet Nur Çebi'nin bu açıklamaları, Beşiktaş taraftarları ve futbol camiası tarafından yakından takip edilirken, kulübün içinde bulunduğu durum ve gelecek planları hakkında önemli bilgiler sunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.