Hava Durumu

Seçmen, seyyar sandıkta oy kullandı

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için Yozgat’ta sandığa gidemeyen yaşlı ve yatalak hastalar ile engelli vatandaşların, seyyar sandıkta oy kullanmaları sağlandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2023 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2023 16:51
Kaynak: İHA
Seçmen, seyyar sandıkta oy kullandı

Yozgat’ta seyyar sandık uygulamasıyla hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa tabii olan ve engelli beyan formu ile yaptıkları başvuru sonrasında, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) belirlediği kriterlere göre başvurusu kabul edilen 6 seçmen, seyyar sandıkta oy kullandı. Sandık kurulu başkanı ve görevlilerin kimlik kontrolünün ardından seçmenlerin oy kullanma işlemi gerçekleştirildi. Hasta ve engelliler kendileri için hazırlanan 8801 nolu sandıkta oylarını kullandı. 
Kahramanmaraş Göksun'dan Yozgat'a gelen depremzede Nebi Karaca, tedavi gördüğü Şehir Hastanesindeki odasında oyunu kullanırken seçimin hayırlı olması temennisinde bulundu. Vatandaşlık görevini yaparak oyunu kullandığını belirten Karaca, “Daha önce seçim kurulan müracaat etmiştim, onlarda kabul etti. Bugün de seyyar sandık hastane getirildi ve oyumu kullandım” dedi. 
Kelami Çabuk ise 85 yaşındaki annesi Vesile Çabuk oy kullanmaya gidemediğinden dolayı seyyar sandık için seçim kuruluna müracaat ettiklerini söyleyerek, “Bugün görevliler geldi, annem evimizde oyunu kullandı. Teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.