Hava Durumu

Yarışmada görenler sipariş veriyor, taleplere yetişemiyor

Son zamanlarda televizyon ekranlarında popüler olan yemek programları ile kaymaz saplı Bursa bıçaklarına yoğun ilgi gösteriliyor. En çok satılan modellerden olan kaymaz sap özellikli bıçaklar kullanım rahatlığı ve güvenli olmasıyla birlikte yoğun talep alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2024 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2024 12:26
Kaynak: İHA
Yarışmada görenler sipariş veriyor, taleplere yetişemiyor

Türkiye ve dünyadaki ünlü şeflerin tercih ettiği Bursalı ustaların elinden çıkan şef bıçaklarına yarışma programları sonrası talep arttı. Eskiden sadece şeflerin kullandığı bıçaklar, son dönemlerde yayınlanan yemek programları ile birlikte evlerin mutfağına girdi. Bıçak sapında kullanılan malzeme ile kaymaz sap özelliğine sahip bıçaklar kullanım rahatlığı ve güvenli olmaları ile birlikte rağbet görüyor. Paslanmaz çelik ve kaymaz sap özellikli modellerin fiyatı 200 liradan başlayıp, boyutuna ve ebadına göre değişkenlik göstererek 600 lira arasında satılıyor. Bıçak satın alanlar üzerine isim yazdırarak bıçaklarını kişiselleştirebiliyor.
En çok satılan model kaymaz sap özellikli bıçaklar oldu
Kaymaz sap özelliği ile bıçakların birlikte kullanımı rahat ve güvenli olduğunu vurgulayan bıçakçı Aziz Şen, “22 yıldan beri Bursa’da bıçak imalatı ile uğraşıyoruz. Bursa bıçağını daha ileriye, daha ergonomik bir şekilde, daha rahat kullanımı için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu sene de yine müşterilerimizin mutfakta ellerini yormaması açısından ve kazaya sebebiyet vermeme açısından kaymaz sap özellikli mutfak bıçaklarını ürettik. Özellikle endüstriyel alanda kazaların önüne geçmek için kaymaz sap modeli çalışmasını yaptık. Kaymaz sap modelleri ile müşterilerimizden güzel geri dönüşler aldık. Müşterilerimiz bu bıçakların güvenli olduğunu söylediler bizde bu bıçakları daha ileriye götürmek için bir çalışma yaptık. Müşterilerimiz memnun, özellikle yurtdışından çok talep geliyor. Bu bıçaklardaki en belirgin özelliklerden bir tanesi ellerimiz yağlı veya ıslak olduğu zaman bıçağı tuttuğumuzda elimizden kaymıyor. Güvenlik açısından bizim için çok önemliydi. Bu sayede hem kazaların önüne geçmiş oluyoruz, hem de kullanışlı bir ürün oluyor” şeklinde konuştu.
Televizyonda gören sipariş veriyor
Yemek yarışmalarında kullanılan şef bıçaklarını gören vatandaşların sipariş verdiğini ve en çok tutulan modelin kaymaz saplı bıçaklar olduğunu söyleyen Şen, “Günümüzde televizyonlarda yarışma programları yapılıyor. Vatandaşlar oradaki bıçakları görüyorlar, haliyle bunlardan temin etmek istiyorlar. Özellikle kaymaz saplar çok tercih edilen model oldu. Kullanım açısından da güvenli ve rahat bir bıçak. Kaymaz sap olduğu içinde kazaları minimize etmiş oluyoruz. Bundan dolayı en çok tercih edilen modeller arasında. Biz bu bıçakları sadece şef veya kasap bıçakları olarak yapmıyoruz, mutfakta günlük kullanıma da uygun bir bıçak. Kaymaz sap modellerinin fiyatı 200 liradan başlıyor, 600 liraya kadar boyu ve ebadına göre fiyatı değişkenlik gösterebiliyor” dedi.
Alanlar üzerine isim yazdırıyor
Bıçak alan müşterilerin üzerine isim yazabildiği söyleyen Şen, “Üniversitelerin belirli bölümlerindeki öğrenciler bu bıçakları temin ediyor. Tabi sınıf mevcudu kalabalık olduğu için bıçakların karışmaması adına kendi bıçakları üzerine lazerle isim işleme çalışması yapıyoruz. Gelen müşterilerimiz kendi isimlerini yazdırmaktan çok memnun kalıyor. Sevdiklerine Bursa bıçağı hediye etmek isteyenler de sevdiklerinin ismini yazdırıp hediye ediyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.