Hava Durumu

Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü: 109. Yıl Etkinlikleri

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 109 yıl önce donarak şehit olan 90 bin Mehmetçik, çeşitli etkinliklerle anılıyor. Sarıkamış'ta düzenlenen anma etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen yürüyüş, büyük bir katılımla sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 14:18
Kaynak: ELİF KUŞBEŞİK
Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü: 109. Yıl Etkinlikleri

1. Dünya Savaşı sırasında Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı Sarıkamış Harekatı'nın 109. yıl dönümü anma etkinliklerine, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar ve birçok siyasetçi ve bürokrat katıldı.

Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşüne, soğuk havaya rağmen yurt içi ve dışından genç ve yaşlı birçok vatandaş da katıldı. "Bu toprakta izin var" ve "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" temalı etkinliğe katılmak üzere, Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nde toplandılar.

Katılımcılar, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak toplanma alanına ulaştılar. Duanın ardından, Ay-Yıldızlı Tören Alanı'na doğru yürüyüşe geçen binlerce kişi, 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla birlikte anlamlı bir etkinliğe imza attılar.

Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü, ilçedeki Ay-yıldızlı Tören Alanı'nda sona erdi. Bu etkinlik, tarihimize duyulan saygı ve Sarıkamış şehitlerinin anısının yaşatılması açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.