Hava Durumu

Bursa'da 7. Tip 1 Diyabetliler Şenliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Bursa Tip 1 Diyabetliler Derneği tarafından 7. Tip 1 Diyabetliler Şenliği düzenleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2023 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2023 15:27
Kaynak: İHA
Bursa'da 7. Tip 1 Diyabetliler Şenliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Bursa Tip 1 Diyabetliler Derneği tarafından düzenlenen 7. Tip 1 Diyabetliler Şenliği Merinos Parkı'nda gerçekleştiriliyor. 

Bursa Tip 1 Diyabetliler Derneği Başkanı Yadigar Aydın düzenlenen şenlik hakkında bilgi verdi. Aydın, "Diyabetli çocuklarımızın farkındalığını arttırmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek için her yıl düzenli olarak şenlik yapmaya çalışıyoruz. Buradaki amaç hem çocuklar eğlensin hem de çevre insanlar biraz daha farkında olsun. Tip 1 diyabet bir hastalık ve çocuklarımız insülin kullanmak zorunda. Birçok insan hala farkında değil. Tip 1 diyabetli çocukların insülinsiz hayatta kalamayacaklarını, insanlara biraz daha fark ettirmek için bu şenliği düzenliyor. Derneğimizin kuruluş amacı da bu" şeklinde konuştu. 

ÇEŞİTLİ OYUNLARLA ÇOCUKLAR BİRLİKTE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİYOR 

Dernek Başkanı Aydın, şenlikte çeşitli sokak oyunlarının yanında masa tenisi, şişme oyuncaklar, gibi aktivitelerle çocukların keyifli vakit geçirmesini ve eğlencenin yanında aileleriyle piknik yapacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.