Hava Durumu

ABD'den İsrail'e savaş gemileri ve uçak desteği iddiası

ABD basınında yer alan haberlerde, ABD hükümetinin destek amacıyla İsrail'e savaş gemileri ve uçakları göndereceği iddia edildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın İsrail'e "ek destek" talimatı verdiği belirtilmişti.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2023 22:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2023 22:35
Kaynak: İHA
ABD'den İsrail'e savaş gemileri ve uçak desteği iddiası

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar sürerken, ABD basınında yeni bir iddia ortaya atıldı. Konuya aşina iki ABD'ki yetkiliye dayandırılan haberlerde, ABD hükümetinin destek amacıyla İsrail'e savaş gemileri ve uçakları göndereceği iddia edildi.
Haberlerde ayrıca, ABD'nin muhtemel bir tahliye planı üzerinde de çalıştığı ifade edilerek, şu an için resmi olarak hiçbir kararın alınmadı ancak tüm seçeneklerin masada olduğu belirtildi.

BIDEN'DAN İSRAİL'E EK DESTEK TALİMATI

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada ise, ABD Başkanı Joe Biden'ın Hamas'ın devam eden saldırıları karşısında İsrail'e "ek destek" talimatı verdiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu desteğe ilişkin ayrıntı verilmedi.

BIDEN DÜN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas'ın İsrail'e yönelik operasyonlarının ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in kendisini savunmaya devam edebilmesini sağlayacaklarını belirterek, "ABD, İsrail'in yanında" dedi. ABD Başkanı Joe Biden Hamas'ın İsrail'e yönelik operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı. Biden açıklamasında, İsrail'i kollayacaklarını ve her zaman İsrail'in yanında olduklarını belirterek, "İsrail vatandaşlarının ihtiyaç duyduğu yardıma ulaşmalarını ve kendilerini savunmaya devam edebilmelerini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

"Dünya birkaç saat içinde İsrail şehirlerine yağan binlerce roketin korkunç görüntülerini gördü" diyen Biden, "İsrail'in kendisini ve halkını sonuna kadar savunmaya hakkı var. Saldırıların hiçbir zaman gerekçesi olamaz. Yönetimimin İsrail'in güvenliğine olan desteği son derece sağlam ve sarsılmazdır" dedi. Masum insanların acı çekmesi ve ailelerin parçalanmasının insani düzeyde korkunç bir trajedi olduğunu söyleyen Biden, "Bu yürek parçalayıcı" ifadelerini kullandı.

Biden ayrıca, ekibine Türkiye, Suudi Arabistan, Filistin yönetimi, Mısır, Katar, Umman, BAE ve Avrupa da dahil olmak üzere bölgedeki liderlerle sürekli temas halinde olmaları konusuna talimat verdiğini açıkladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.