Hava Durumu

Seçim ve Bayram Yoğunluğu: Otogarlarda Hareketlilik Arttı, Bilet Fiyatları Uçuşa Geçti!

Ek Seferlerle Talebi Karşılamak Zor!

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2024 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2024 16:35
Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI
Seçim ve Bayram Yoğunluğu: Otogarlarda Hareketlilik Arttı, Bilet Fiyatları Uçuşa Geçti!

Yurt genelinde yarın gerçekleşecek olan Mahalli İdareler seçimleri öncesinde, oy kullanmak üzere memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar otogarlarda yoğunluk oluşturdu. Otobüs firmaları, artan talebi karşılamak adına ek seferler düzenlediklerini duyurdu. Fakat, talep patlamasıyla birlikte otogarlarda oluşan yoğunluk, bayram öncesi hareketliliğin de üzerine eklenince, bazı firmalar ek seferler düzenleyememenin sıkıntısını yaşadı.

Bir firma görevlisinin aktardığına göre, hem İstanbul'a gelenlerin hem de İstanbul'dan ayrılanların sayısında gözle görülür bir artış var. Bu artış, seçim öncesi memleketlerine gitmek isteyen vatandaşların yolculuk planlarını etkiliyor. Ek seferler koyan firmalar, bu talebe yanıt vermeye çalışırken, bazı küçük ölçekli firmalar maliyetlerin artması sebebiyle ekstra hizmet sunamamanın zorluklarını yaşıyor.

Fiyatlandırma konusunda ise, yolcuların cebini yakacak düzeyde artışlar dikkat çekiyor. Özellikle büyük otobüs firmaları, ek seferlerin maliyetini bilet fiyatlarına yansıttı. Bazı biletlerin fiyatları, adeta uçak biletleriyle yarışır hale geldi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım'ın ifadelerine göre, seçim ve bayram dönemlerindeki bu hareketlilik, bilet fiyatlarında önemli ölçüde artışa neden oldu. Örneğin, İstanbul - Trabzon arası bilet fiyatları 1300 lira gibi rekor bir seviyeye ulaşarak, vatandaşların bütçesini zorluyor.

Bu durum, seçimlerin yanı sıra yaklaşan bayram öncesi vatandaşların seyahat planlarını daha da karmaşık hale getiriyor. Firmaların ek seferlerle talebi karşılamaya çalışması, maliyetlerin ve fiyatların artışıyla birlikte, seçim ve bayram döneminde otogarlarda yaşanan yoğunluğun altında yatan nedenleri açıkça ortaya koyuyor. Vatandaşlar, memleketlerinde oy kullanabilmek ve bayramı sevdikleriyle geçirebilmek için bu yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalıyor.

Kaynak: BÜŞRA ÇAKIR ADALI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.