Hava Durumu

Hemşireler Haftası nedir?

Hemşireler Günü, hemşirelerin topluma olan katkılarını onurlandırmak için ülkemizde ve dünyada her yıl kutlanıyor. Peki Hemşireler Haftası ne zaman?

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2023 21:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2023 21:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Hemşireler Haftası nedir?

HABER/ FATMA ÖZTÜRK 

Hastaların tedavi sürecinde ve sağlık alanında önemli role sahip olan hemşireleri onurlandırmak için her sene ülkemizde ve dünya genelinde Hemşireler 

Haftası 

kutlanıyor.

Hemşireler Haftası ne zaman?

Hemşireler Haftası ülkemizde ve dünyada her yıl 12-18 Mayıs tarihinde kutlanıyor. 

Hemşireler Günü tarihçesi

İlk olarak ABD Sağlık ve Eğitim Bakanlığında yetkili olan Dorothy Sutherland, 1953 yılında dönemin başkanı Dwight D. Eisenhower ile görüşerek bir sonraki yılın Ekim ayını "Hemşireler Günü" ilan etmeyi teklif eder. Ancak o dönemde bu teklif onaylanmaz.

1972 yılında ise bu önemli günün tanınması için resmi bir bildiri hazırlama girişiminde bulunulur ve Ulusal Temsilciler Meclisine sunulur. Fakat yine bu teklif onaylanmaz.

Bundan iki yıl sonra, Uluslararası Hemşireler Konseyi, modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs'ı "Uluslararası Hemşireler Günü" ilan eder. Aynı yıl dönemin ABD Başkanı Nixon imzasıyla kesin olarak karar verilir. Yani 12 Mayıs 1974 yılından bu yana resmi olarak Hemşireler Günü kutlanmaya başlanmış olur.

12 Mayıs Hemşireler Günü Önemi Nedir?

Her sene 12 ile 18 Mayıs arasındaki haftada kutlanan Hemşireler Günü ile bu alanda yaşanan sorunlara çözümler aranmakta ve hemşirelik mesleğinin önemi ortaya koyulmaktadır. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.