Hava Durumu

John Bolton'dan Trump'a Sert Eleştiri: 'Diktatörlük Hayalleri Gerçek Dışı, Kapasitesi Yok!'

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Donald Trump'ın liderlik yetenekleri hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 13:29
Kaynak: HANDAN EFE
John Bolton'dan Trump'a Sert Eleştiri: 'Diktatörlük Hayalleri Gerçek Dışı, Kapasitesi Yok!'

Trump'ın, tarihteki diktatör figürlerine olan hayranlığına rağmen, bir diktatörlüğü yönetme kapasitesinden yoksun olduğunu belirtti. 75 yaşındaki Bolton, Fransız medyası Le Figaro ile yaptığı röportajda, Trump'ın entelektüel yeteneklerini ve profesyonel geçmişini eleştirdi. Trump'ı bir emlak geliştiricisi olarak nitelendiren Bolton, onun siyaset felsefesi eksikliğinden ve hukuki zorluklardan dolayı etkili bir diktatör olma ihtimalinin olmadığını vurguladı.

Trump'ın başkanlık sürecindeki başarısızlıklarını ve diktatörlük heveslerini ele alarak, Trump'ın yeniden seçilmesi durumunda dahi, diktatörlük yolunda başarılı olamayacağını iddia etti. Bolton, Trump'ın ayrımcı dili ve göçmenlere yönelik provokatif ifadeleriyle tanınmasına rağmen, diktatörlük için gerekli siyasi ve entelektüel yapıdan yoksun olduğunu savundu.

Bolton, Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı olarak Nisan 2018'den Eylül 2019'a kadar görev yapmış, daha önce ise George W. Bush döneminde ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi olarak hizmet etmiş bir dış politika uzmanıdır.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.