Hava Durumu

Taksiciler, UKOME Kararına Tepki Göstererek Binaya Taşlı Saldırı Gerçekleştirdi, Gözaltılar Var

İstanbul'da, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısının ardından taksi, servis ücretleri ve İBB'ye bağlı toplu taşıma araçlarına yapılan yüzde 28,09 oranındaki zam kararı, bir grup taksici tarafından sert bir şekilde protesto edildi. Karar, taksiciler arasında büyük bir tepki ve öfke uyandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 13:09
Kaynak: HANDAN EFE
Taksiciler, UKOME Kararına Tepki Göstererek Binaya Taşlı Saldırı Gerçekleştirdi, Gözaltılar Var

UKOME'nin ocak ayı toplantısında alınan zam kararıyla taksi açılış ücreti yüzde 28.09 artışla 19.17 TL'den 24.55 TL'ye, kilometre başına ücret ise 12.89 TL'den 17.61 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, kısa mesafe (indi-bindi) ücreti de 70 TL'den 90 TL'ye çıkarıldı.

Kararın ardından mağdur olduklarını öne süren bir grup taksici, UKOME binası önünde toplandı ve kendileriyle ilgili düzenlemelerin gündem maddesi olarak toplantıya alınmamasına ve zam kararına tepki gösterdi.

Protesto sırasında, taksiciler binanın çevresine demir korkuluklar kurarak içeri girmeye çalıştı. Ayrıca, yumurta ve pet şişe gibi cisimler fırlattılar ve binanın camlarını ve korkuluklarını kırdılar.

Polis ekipleri, içeri girmeye çalışan taksicilere müdahale ederek olayları kontrol altına almaya çalıştı. Yaşanan arbede sonucunda birçok taksici gözaltına alındı.

Olay sırasında kalabalığın arasında kalarak hafif yaralanan 3 kişi, sağlık ekiplerince ambulansta tedavi edildi.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.