Hava Durumu

O Ülkede 7.4 büyüklüğünde deprem!

Tayvan'da yerel saatle 07.58'de 7.4 büyüklüğünde deprem oldu. Hükümet en az 4 kişinin öldüğünü açıklarken depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
O Ülkede 7.4 büyüklüğünde deprem!

Ada ülkesi Tayvan'da yerel saatle 07.58'de 7,4 büyüklüğünde şiddetli bir deprem oldu.

Merkez üssü 350 bin nüfuslu Hualiencity kentine 12 kilometre mesafede gerçekleşen deprem Çin'in bazı şehirlerinde de hissedildi. Hükümet ilk belirlemelere göre çok sayıda binanın yıkıldığını ve en az 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi, 20 km derinlikde gerçekleşen depremin ardından 6.4,4.4, 5.7 ve 5.2 büyüklüğünde dört büyük artçı görüldüğünü bildirdi.

Filipinler depremin ardından tsunami uyarısı yaptı. Japonya, deprem ve tsunaminin nedeniyle Okinawa bölgeleri için tahliye tavsiyesi yayınladı.

20 DAKİKA SONRA 6.4'LÜK ARTÇI

USGS, ilk depremden sonraki 20 dakika içinde Hualien kentinin 11 kilometre kuzeydoğusunda 12,6 kilometre derinlikte 6,4 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntının daha kaydedildiğini duyurdu.

Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), Ada'nın kuzey bölgeleri için tsunami uyarısı yaptı.

CWA, bunun son 25 yılda Tayvan'ı vuran en güçlü deprem olduğunu bildirdi.

USGS, Tayvan ve Çin kıyılarına 1 ila 3 metre yüksekliğindeki dalgaların ulaşabileceği uyarısında bulundu.

OTOYOL ULAŞIMA KAPANDI

Siber güvenlik ve internet gözlemcisi "NetBlocks"a göre, depremden sonra Tayvan'ın bazı bölgelerinde elektrik ve internet kesintileri yaşandı.

Tayvan basını, Hualien'in doğu kıyısındaki Suhua Otoyolu'nun meydana gelen çöküntüler sonucu ulaşıma kapandığını bildirdi.

1999 yılında Taipei'nin 150 kilometre güneyinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, yaklaşık 2 bin 400 kişinin ölümüne neden olmuştu.

JAPONYA'DA HAVALİMANI BOŞALTILDI

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), ülkenin güneybatısındaki Okinawa ve Miyakojima adaları için 3 metre yüksekliğe erişebilecek tsunami uyarısında bulundu. Resmi Kyodo Ajansı, deprem sonrası tsunami dalgalarının Okinawa yakınlarındaki Yonaguni ile İşigaki adalarının kıyılarına ulaştığını duyurdu.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Seferlerin iptal edildiği Okinawa'daki Naha Havalimanı'nın boşaltıldığı bildirildi.

Japonya Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, deprem sonrası Okinawa bölgesinde hasar tespit faaliyetinin sürdüğünü açıkladı.

Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs), tsunami tehlikesi nedeniyle kıyı bölgelerinin boşaltılması uyarısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.