Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '27 Mayıs' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde Topkapı'daki Anıt Mezar'ı ziyaret etti. Erdoğan, "Türk demokrasisi 27 Mayıs'ta aldığı yarayla sendelemişti, yine bir 27 Mayıs'ta, yarın sandık başında darbeler döneminin bittiğinin müjdesini cümle aleme duyurmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2023 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2023 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '27 Mayıs' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde Topkapı'daki Anıt Mezar'ı ziyaret etti. 

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"Aziz milletim, sevgili İstanbullular, değerli misafirler, sizleri muhabbetle selamlıyorum. Bugün cumhuriyet tarihimizin en kara günlerinden birinin yıl dönümü vesilesiyle bir aradayız. TSK içindeki bir grubun gerçekleştirdiği bu darbe demokrasi ve kalkınma hamlemizi engellemekle kalmamış, yüreklerimizde derin yaralar açmıştır. Hizmetlerle milletimizin gönlünde özel yeri olan Menderes, uyduruk mahkeme kararıyla idam edildi. Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada vatandaşlarımızın dilinde 'yaslı ada' olarak telaffuz edilmişti. Biz burayı Demokrasi ve Özgürlükler Adası haline getirdik. 

Bir diğer anıt mezarda rahmetli Özal da benzer saldırılara maruz kalmıştı. Bizim de belediye başkanlığından itibaren, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı dönemlerimiz aynı mücadelelerle geçti. Türk demokrasisi 27 Mayıs'ta aldığı yarayla sendelemişti, yine bir 27 Mayıs'ta, yarın sandık başında darbeler, muhtıralar döneminin bittiğinin müjdesini cümle aleme duyurmak için sabırsızlanıyoruz. 

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yarın sabah hassasiyetle sandıklara gitmenizi tavsiye ediyorum. Yarın özel bir gün. Sağ olun, var olun, Allah'a emanet olun."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.