Hava Durumu

O tarihte altın fiyatları çok sert düşecek

Emtia ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, son haftalarda rekordan rekora koşan altın hakkında yatırımcıları korkutan uyarılarda bulundu. Memiş, çok sert bir düşüş hareketinin ufukta gözüktüğünü belirterek, yatırımcılara düşüşlerden en az etkilenmeleri için hazırlık çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
O tarihte altın fiyatları çok sert düşecek

Altın fiyatlarında haftalardır süren kesintisiz yükseliş, tüm yatırımcıların gözünü kamaştırmış durumda.

Farklı alternatiflerdeki birikimlerini bozdurarak, güvenli liman altına kaydıran yatırımcılar, ilerleyen günlerde altın tarafındaki yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Özellikle Türkiye'de görülen yüksek enflasyon nedeniyle Türk lirasından uzaklaşarak yatırımlarını altın tarafında değerlendirmek isteyen bireysel yatırımcılara ilişkin ekonomi piyasalarının uzman ismi İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarılar geldi.


Kapalıçarşı piyasalarının nabzını tutan uzman isim, altın fiyatlarında yaşanacak gelişmelere ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"ONS ALTIN 145 DOLAR BİRDEN DÜŞECEK"

"Ons altında ciddi bir yükseliş söz konusu. 2270 dolar seviyelerinde ve ısrarla 2300'ü radarına kestirmiş durumda. Buraları test edeceğini bekliyorum ancak "2200 doların üzerinde ons altına giriş yapılır mı?" sorusuna kesinlikle hayır diyorum. Ons altın tarafında sert bir düşüş beklemeye devam ediyorum.

Şu anki fiyatlar dikkate alındığında, ons tarafında yaşanmasını beklediğim düşüş 145 dolar seviyelerinde. Bu düşüşün elbette gram altın/TL fiyatlarına da aşağı yönlü bir etkisi olacaktır. Yine de gram altın için yılın geri kalan bölümünde beklentim pozitif yönlü. Bu tarafta 3000 ile 3500 TL arasındaki bir bantla yıl sonu geçilecektir.

"GRAM ALTIN ÖNCE DÜŞECEK, SONRA UÇUŞA GEÇECEK"

2 haftadır uyardığım 2125 dolar seviyesi ile ilgili öngörümde bir değişiklik yok. Buraya kadar nasıl düşecek diye düşünüyorsanız da kimsenin anlamadığı anda aşağı yönlü bir hareket yaşanacaktır. Hatta dün yine gümüş-altın tarafında ons altın alır mıyım asla diye bir cevap vermiştim.

Benim kısa süreli olarak ons altın tarafında negatif beklentim devam ediyor. Gram altın tarafında da mutlaka zaman zaman olumsuz etkilenecektir ancak yıl sonuna kadar pozitif beklentim devam ediyor ve 3000-3500 TL aralığı yıl sonu için beklemeye devam ediyor.

Elimizdeki doları bugün ons altın tarafına çevirmiyoruz. Ya ons gümüş tarafına ya da doğrudan gram altın tarafına yatırım yapıyoruz.

"ONS ALTINDAKİ DÜŞÜŞ, GRAM ALTIN İÇİN TARİHİ BİR FIRSAT OLACAK"

Altının gram fiyatına baktığımız zaman serbest piyasalarda 2400-2428 lira aralığında. Tabii ki saat 5'den sonra makas aralığı serbest piyasalarda açılıyor. Dolayısıyla da alım tarafında 2400 liranın altına düşmeyen bir gram altın var karşımızda.

Ons altın tarafını takip edin, buradaki düşüşler başlayınca gram altında da mutlaka hissedilecektir. Ancak gram altın yatırımcısı, ons tarafında yaşanacak düşüşleri büyük bir alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Ben gram altın alıp kenarda beklemeli miyim? bu sorunun yanıtı evet.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.