Hava Durumu

Ramazan Bayramı Tatili Uzatıldı!

Ramazan Bayramı Tatili Detayları

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 15:00
Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK
Ramazan Bayramı Tatili Uzatıldı!

Ramazan Bayramı tatili bu yıl vatandaşlar için uzun bir mola anlamına geliyor. Resmi tatilin ne zaman başlayacağı, tatil süresi ve diğer detaylar, bayramı ailesiyle geçirmek isteyen vatandaşlar için büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, bu yıl Ramazan Bayramı tatili kamu çalışanları için genişletildi ve toplamda 9 gün sürecek.

 Ramazan Bayramı Tatili Detayları:

-  Arefe Günü: 9 Nisan Salı günü

-  Bayramın 1. Günü:  10 Nisan Çarşamba

-  Bayramın 2. Günü:   11 Nisan Perşembe

-  Bayramın 3. Günü:   12 Nisan Cuma

Bayram tatilinin arefe günü olan 9 Nisan Salı yarım gün başlayıp, bayramın üçüncü günü olan 12 Nisan Cuma günü sona erecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, 10 Nisan Çarşamba gününden itibaren başlayacak olan Ramazan Bayramı'ndan önce, 9 Nisan Salı gününün yarım günü ve 8 Nisan Pazartesi günü idari izinli sayılacak. Bu durum, kamu çalışanları için bayram tatilini 9 güne çıkaracak.

 9 Günlük Bayram Tatili:

Cumhurbaşkanı'nın açıklamasıyla, kamu çalışanları için tatil, 8 Nisan Pazartesi gününden başlayıp, 12 Nisan Cuma günü sona erecek şekilde 9 gün olarak planlandı. Özel sektörün de bu uygulamayı benimseyip benimsemeyeceği konusunda bir beklenti içinde olunduğu belirtildi.

Bu yılki Ramazan Bayramı tatili, vatandaşlara uzun bir dinlenme ve aileleriyle bir araya gelme fırsatı sunuyor. Cumhurbaşkanı'nın bu kararı, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Önümüzdeki Ramazan Bayramı'nın herkese sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi umuluyor.

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.