Hava Durumu

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Volkan Konak'a Suç Duyurusu

Şarkıcı Volkan Konak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 14:15
Kaynak: HANDAN EFE
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Volkan Konak'a Suç Duyurusu

Konak, "Benim ülkem, kimsenin cüzdanına veya makam arabasının bagajına sığmayacak kadar büyük ve kıymetlidir" ifadelerini kullanarak, herkesin haddini bilmek zorunda olduğunu vurguladı.

Konak'ın eleştirisi, Diyanet personelinin, eğlence mekanlarından alınan vergilerle maaş alması konusundaki açıklamalarına dayanıyor. Yılbaşı akşamında yaptığı bir açıklamada, bir kadeh içki içerek Diyanet çalışanlarının maaşlarına katkıda bulunduğunu belirtmişti. Bu açıklamalar sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı, Konak hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Diyanet'ten yapılan açıklamada, Konak'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla, "İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürüten" ve "din konusunda toplumu aydınlatmak" görevi olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanı Ali Erbaş'ı rencide ederek kişilik haklarını ihlal ettiği iddia edildi.

Volkan Konak, bu suçlamalara karşı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. İfade özgürlüğünün önemine değinen Konak, dürüst, onurlu, cesur ve uygar insanlara selam göndererek, özgürlüklerine sahip çıktı. Bu olay, sanat ve ifade özgürlüğü üzerine Türkiye'de yaşanan tartışmaları bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.