Hava Durumu

Samsunspor ile Fatih Karagümrük, Süper Lig’de ilk randevuda

Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında karşılaşacak olan Samsunspor ile Fatih Karagümrük, tarihlerinde ilk kez Süper Lig’de rakip olacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2024 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2024 11:23
Kaynak: İHA
Samsunspor ile Fatih Karagümrük, Süper Lig’de ilk randevuda

Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında Fatih Karagümrük, yarın saat 19.00’da Samsunspor’a konuk olacak. Ligde Samsun ekibi 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyetle aldığı 15 puanla 18. sırada yer alıyor. Kırmızı-siyahlılar ise 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyetle topladığı 17 puanla 17. sırada bulunuyor.

Süper Lig’de ilk randevu

Samsunspor ile Fatih Karagümrük, yarın oynayacakları müsabakayla Süper Lig tarihinde ilk kez karşılaşacak. İki takım daha önce 2. Lig ve Türkiye Kupası’nda 7 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakaların 5’ini Samsunspor kazanırken Karagümrük, rakibi karşısında 1 kez galibiyet alabildi. Oynanan mücadelelerden biri ise berabere tamamlandı.

Karagümrük, deplasmanda kayıp

Fatih Karagümrük’ün bu sezon oynadığı 8 deplasman maçında yalnızca 1 galibiyeti bulunuyor. Kırmızı-siyahlılar, yalnızca ligin ikinci haftasında Başakşehir karşısında dış sahada galibiyet elde etti. Pendikspor ve Konyaspor deplasmanlarından beraberlik alan Karagümrük; Çaykur Rizespor, Alanyaspor, Fenerbahçe, Antalyaspor ve Galatasaray’a mağlup oldu.

Samsunspor, 4 galibiyetin 3’ünü evinde aldı

Ev sahibi Samsunspor, Süper Lig’deki 4 galibiyetinin 3’ünü evinde oynadığı maçlarda aldı. Kırmızı-beyazlılar Hatayspor, İstanbulspor ve Kasımpaşa’yı iç sahada mağlup etmeyi başardı. Samsun ekibi, tek dış saha galibiyetine ise Adana Demir deplasmanında ulaştı.

Feghouli ve Ryan Mendes görev alamayacak

Zorlu müsabaka öncesi Fatih Karagümrük, maça 2 önemli oyuncusundan yoksun çıkacak. Kırmızı-siyahlıların Cezayirli oyuncusu Sofiane Feghouli, milli takımının Afrika Uluslar Kupası kadrosuna davet edildi. 34 yaşındaki futbolcu ayrıca gördüğü 4 sarı kartla da cezalı durumda bulunuyor. Tecrübeli orta saha, Afrika dönüşü ilk Süper Lig müsabakasında sarı kart cezasından dolayı forma giyemeyecek. Karagümrük’te Afrika Uluslar Kupası’na giden bir diğer isim ise Ryan Mendes oldu. 33 yaşındaki kanat oyuncusu, Yeşil Burun Adaları’nın kadrosunda yer alıyor.

Emre Kargın düdük çalacak

Samsunspor ile Fatih Karagümrük arasında oynanacak müsabakada hakem Emre Kargın düdük çalacak. Kargın’ın yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ve Bahtiyar Birinci yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Ali Yılmaz olacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.