Hava Durumu

Erdoğan'dan Türkiye'deki mültecilerle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki mültecilerle ilgili açıklama yaptı, "1 milyona yakın mültecinin topraklarına dönmesi için Suriye'de konut yapımıyla ilgili projeler hazırladık" ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2023 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2023 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Erdoğan'dan Türkiye'deki mültecilerle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 milyona yakın mültecinin topraklarına dönmesi için Suriye'de konut yapımıyla ilgili projeler hazırladık. Mültecilerin ülkelerine dönmesini sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad'in Türk askeri Suriye'den çekilsin talebi hakkında, "Öyle bir düşüncemiz yok, çünkü terör tehdidi devam ediyor" dedi.

SURİYE'DEKİ VARLIĞIMIZIN TEK SEBEBİ

Cumhurbaşkanı ErdoğanTürk askerinin Suriye'de bulunmasıyla ilgili sorusuna, Suriye'nin kuzeydoğusundaki YPG terör örgütünü kastederek, "Putin ile dostluğum sayesinde, özellikle yakın işbirliği ve dayanışma gerektiren Suriye'nin kuzeyindeki terörizmle mücadelemizde bir kapı açabileceğimizi düşündük. Eğer bunu yapabilirsek, Suriye ile uzlaşmamızın önünde hiçbir engel görmediğimi söyledim" dedi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki varlığını sürdüreceğini belirten Erdoğan, Esad'ın geri çekilme talebinin kabul edilmeyeceğini belirterek, "900 kilometreden fazla sınırımız var ve bu sınırlardan ülkemize yönelik sürekli bir terör tehdidi var. Sınırda askeri varlığımızın olmasının tek nedeni terörle mücadele etmektir. Tek sebep bu" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.