Hava Durumu

Fransa’dan Ermenistan’a askeri sevkiyat için onay

Bakan Colonna Azerbaycan'ın gerek petrol gelirleri sayesinde gerek Türkiye’nin desteği sayesinde sürekli olarak silahlandığını iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2023 02:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2023 02:36
Kaynak: NURCAN ŞENER
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Fransa’dan Ermenistan’a askeri sevkiyat için onay

Türkiye’den Azerbaycan’a Silah Desteği!

Bakan Colonna Azerbaycan'ın gerek petrol gelirleri sayesinde gerek Türkiye’nin desteği sayesinde sürekli olarak silahlandığını iddia etti.

Fransa’dan Ermenistan’a Silah Desteği!

Ermenistan’ı ziyaret eden Fransa dışişleri Bakanı Paris’in , Erivan’a askeri teçhizat sağlamasına onay verildiğini açıkladı.

Fransa Bakanından Açıklama!
Fransa Neden Ermenistan’a Silah Desteği Veriyor?

Erivan’da basını açıklamalarda bulunan Fransa bakanı “Fransa, savunmasını sağlayabilmesi için Ermenistan'a askeri teçhizat verilmesinin uygun olacak, gelecekteki sözleşmelerin imzalanmasına da bu sayede onay vermiştir.” İfadesini kullandı.

Fransız bakan askeri teçhizatın içeriğine dair detay verilmedi ancak Paris’in bu alanda her iki tarafın da sorumluluk ruhuyla ve herhangi bir sorun yaşamadan  hareket edeceğini kaydetti.

İddiaların ardından silahlanma desteği!
Fransa Ermenistan Dayanışması!

Fransız Bakanı Azerbaycan’ın gerek petrol geliri sayesinde gerek Türkiye’nin sağladığı destek üzerine silahlandığını iddia etti. Açıklamasında ülkesinin Ermenistan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğü için endişe duyduğunu belirterek Fransa ile  dayanışma içinde olduklarını söyledi. Dışişleri Bakanı resmi görüşmelerin ardından Ermenistan sağlık Bakanı ile birlikte Dağlık Karabağ’dan Ermenistan’a geçen etnik Ermeni toplumu üyeleri ile bir araya gelerek toplantı yaptılar. Fransız bakanının burada yaptığı açıklamada ülkesinin Dağlık Karabay’dan gelen mülteciler için 12,5 milyon euro insani yardım yapılacağını da ekleyerek güvenli bir ortam oluşturacağını açıkladı. Ermenistan ordusu ağırlıklı olarak Rus silahlarını kullanıyor. Rusya’nın ülkede bir askeri üssü ve Dağlık Karabağ’da barış gücü Birliği bulunuyor. Ancak başbakan hükümeti son yıllarda Moskova yerine Batı ile ilişkileri geliştirmeyi düşünüyor bu konu hakkında bazı adımlar atmayı istiyor.

HABER:NURCAN ŞENER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.