Hava Durumu

Dışişleri'nden İsrail'e tepki!

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan resmi açıklamada, bu sabah bir kez daha Harem-i Şerif'e baskın düzenleyen İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı şidetle kınandı ve faşizan eylemin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2023 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2023 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Dışişleri'nden İsrail'e tepki!

İsrail'deki koalisyon hükümetinde Ulusal Güvenlik Bakanı koltuğunda oturan Itamar Ben-Gvir, bugün bir kez daha Harem-i Şerif'e baskın yaptı.

Türkiye, resmi açıklamayla İsrailli bakana sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklama şöyle: "İsrail Ulusal Güvenlik Bakanının 21 Mayıs tarihinde İsrail güvenlik güçlerinin refakatinde Harem-i Şerif'e düzenlediği uluslararası hukuku açıkça ihlal eden baskını şiddetle kınıyoruz. İsrail Hükümet üyelerinin Harem-i Şerif'in tarihi statüsüne bu şekilde meydan okuması, kışkırtıcı ve faşizan eylemlerde bulunması hiçbir şekilde kabul edilemez. İsrail Hükümeti'ni, bir kez daha, Harem-i Şerif'in uluslararası hukuka dayanan tarihi statüsünü ihlal eden her türlü provokatif eylemi derhal sonlandırmaya ve sorumluluk içerisinde davranmaya çağırıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.