Hava Durumu

TCMB Merkez Bankası'nın faiz kararı bugün açıklanıyor!

TCMB Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını bugün açıklayacak. Banka politika faizini yüzde 8,5 seviyesinde sabit tutmuştu. Peki bir faiz indirimi olur mu?

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
TCMB Merkez Bankası'nın faiz kararı bugün açıklanıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bugün toplanacak.

Saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak. Banka politika faizini yüzde 8,5 seviyesinde sabit tutmuştu. Peki bir faiz indirimi olur mu? Altın ve dövizde karar sonrası bir hareket olur mu? İşte detaylar...

Milliyet'in haberine göre Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş şu ifadeleri kullandı: "TCMB'nin politika faizini %8,5 seviyesinde sabit tutmasını bekliyoruz. Metinde de herhangi bir değişiklik olmayacağını ve ilerleyen zaman dilimlerinde ise uygulanacak para politikası çerçevesinde kararların alınabileceği görüşündeyiz.

ALTIN VE DÖVİZ PİYASASINDA NASIL FİYATLANIYOR?

Fed'in haziran toplantısında politika faizini sabit bırakması bekleniyor. Şu an Fed'e yönelik faiz beklentilerinden ziyade piyasalarda borç limiti konusu fiyatlara yansıdığı görüşündeyiz.

Bu konu ise ABD 2 yıllık tahvil getirilerinde katalist etkisi gösterirken dolar endeksini de 2 ayın zirvesine taşıdı. Kısa vadeli bu hareketliliğin konunun sonlandırılmasıyla son bulacağını ve dolar ve altında yön arayışına gireceği görüşündeyiz.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI MAYIS AYI FAİZ BEKLENTİSİ NE?

Ankete katılan ekonomistler TCMB'nin bu ay politika faizini yüzde 8.5 seviyesinde sabit bırakacağını tahmin etti."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.