Hava Durumu

İnsanlar zehirlenmesin diye işçiler günlerce mesai yapıyor

Hasat öncesi işçiler insanların zehirlenmemesi ve maydanozun veriminin artması için zararlı ot ayıklama mesaisi yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2024 11:52
Kaynak: İHA
İnsanlar zehirlenmesin diye işçiler günlerce mesai yapıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok hasara uğrayan Hatay’da, bütün olumsuzluklara rağmen önemli tarım şehirlerin arasında yer alıyor. Sahip olduğu hava şartlarından dolayı tarımsal ürün çeşitliliği fazla olan Hatay’da, maydanoz üretiminde önemli bir yere sahip. Maydanoz üretiminde Hatay’ın Arsuz ilçesi, diğer ilçelerden önde geliyor. C vitamini bakımından zengin olan maydanoz, tarladan tezgaha gelene kadar zorlu aşamalardan geçiyor. Bu aşamalar arasında en önemlisi ise zararlı otlardan ayıklama işi.

Ayıklama işi yapılmadığı zaman yabani otun maydanozu öldürdüğünü ifade eden Ezel Zemzem, “Zararlı otlar maydanozun kalitesini düşürür. Güzel olmaz. Maydanozun temizliğini yapacaksın, otlarını ayıklayacaksın, gübresini ve ilacını vereceksin. Ondan sonra inşallah satılırsa tarla sahibi de memnun kalır” dedi.

“Maydanozun içinden otları alıyoruz”

Ayıklama işleminin iyi gittiğini dile getiren Dahiye Höyük, “Maydanozun içinden otları alıyoruz. Çünkü daha kaliteli olsun ve iyi satılsın. Bazı otlar yenilir ama bazı otlar zehirlidir. Ondan dolayı temizlik yapıyoruz. Hasadımız güzel olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.