Hava Durumu

Kahvaltıda ne yememiz gerekiyor?

Kahvaltı için günün en önemli öğünü olduğu söylenir

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2023 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2023 16:43
Kaynak: Seçiniz
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Kahvaltıda ne yememiz gerekiyor?

HABER / FATMA ÖZTÜRK

Kahvaltı; vücuda ve zihne, güne başlamalarını sağlayacak enerjiyi sağlayan önemli bir öğündür ve vücudu beslemek için kullanılabilecek bir fırsattır. Öğünleri atlamamak önemlidir ancak kahvaltı, günlük besinsel gerekliliklerinizin yüzde 20-25'ini karşılamalıdır. Güne enerji dolu başlamak son derece önemlidir.

Sabahları çok az vaktim oluyor, ne hazırlamalıyım?

Kepekli tost üzerine fırında pişmiş fasulye de hazırlaması kolay olduğu kadar, yağ içeriği düşük, lif ve protein içeriği yüksek bir seçimdir. "Şeker ve tuz oranları düşük olan seçenekleri tercih edin." diyen Miles, yüksek protein ve lif içeriğiyle, haftada bir, ıspanak ya da mantar ve kepekli ekmekle birlikte yağda yumurtanın da bir başka sağlıklı seçenek olduğunu belirtiyor.

Vaktim kısıtlı, ne yemeliyim?

Sabahları yemek pişiremiyorsanız eğer, hızlıca tüketebileceğiniz, füme somonla doldurulmuş az yağlı, peynirli bir simit hazırlayın. Böylelikle kalp dostu Omega-3 yağ asitleri ve protein ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.Yanında kaymağı alınmış süt ve bir muzla birlikte tam tahıllı kahvaltılık gevrek, yulaf lapası ve kepekli ekmekle yapacağınız tost da, sabahları hızlıca hazırlayabileceğiniz ve tüketebileceğiniz yüksek lif içerikli seçeneklerdendir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.