Hava Durumu

KILIÇDAROĞLU - ÜMİT ÖZDAĞ Görüşmesi Sona Erdi

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüştü. İlerleyen günlerde Sinan Oğan'ın da katılımıyla bir üçlü görüşme olabileceğini söyleyen Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun son günlerdeki açıklamalarına ilişkin ise "Gözlerimi kapattım, sanki kendim konuşuyorum zannettim." değerlendirmesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2023 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
KILIÇDAROĞLU - ÜMİT ÖZDAĞ Görüşmesi Sona Erdi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bugün bir görüşme yapacak. Kılıçdaroğlu, kritik görüşme için Zafer Partisi Genel Merkezi'ne geldi.

'OĞAN'LA BİRLİKTE DE OLABİLİR'

CHP'den yapılan açıklamaya göre, görüşme Zafer Partisi'nin Genel Merkezi'nde saat 13.30'da yapılacak. Özdağ dün yaptığı açıklamada, "Önce ayrı ayrı görüşeceğiz sonra Sinan Oğan'la birlikte de görüşme gerçekleştirilebilir" demişti.

İLK ADIM DAVUTOĞLU'NDAN GELDİ

Oğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda aldığı oyların ikinci tur hesaplarında kritik hale gelmesi sonrasında, Millet İttifakı'ndan ATA İttifakı ile ilk teması gerçekleştiren taraf Gelecek Partisi olmuştu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, önceki akşam Oğan ile bir araya gelmişti.

Ankara'da bir ofiste gerçekleşen görüşmeye, Gelecek Partisi'nin ülkücü çevrelere yakınlığıyla bilinen Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün de katılmıştı. Kaynaklar, yaklaşık üç saat süren görüşmede Oğan'ın ikinci tur tavrının ele alındığını ve görüşmenin olumlu geçtiğini söylemişti.

FERAMUZ ÜSTÜN: BİZE YAKIN OLDUĞUNU HİSSETTİM

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve Yardımcısı Feramuz Üstün'ün Ankara'da Oğan'la iki saat görüştüğünü hatırlatan Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

Üstün ise Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada, Oğan'ın yaklaşımı hakkında şu yorumu yaptı: "Olumlu. Masa adına biz bir teklifte bulunamayız ama tavrının önemli olduğunu, bu süreci etkileyeceğini, psikolojik üstünlüğü değiştireceğini söyledik. Arkadaşlarıyla değerlendirdikten sonra karar verecek. Bize yakın olduğunu hissettim. Diğer tarafla alakalı kafasında bir şey yok."

MHP DIŞLIYOR

Cumhur İttifakı cephesinden ise Oğan'a 'karışık' mesajlar geliyor. Eski partisi MHP'nin dışlayıcı tavrı dikkat çekerken, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da son olarak "Aldığınız oyu pazarlamaya kalkarsanız; ticarete dönüştürseniz o seçmen size çok hoş geldin demez" çıkışı yapmıştı. Yıldırım'ın bu sözleri, Oğan'ın son olarak New York Times ile söyleşisinde "bakanlıkla yetinmeyip cumhurbaşkanı yardımcılığı isteyebileceğinin" sinyalini vermesi üzerine geldi.

Çok sayıda yorumcu ise Oğan'ın aldığı oyların büyük bölümün tepkisel olduğunu, protesto oy veren seçmenlerin yönlendirmeye gerek duymadan ikinci tur kararlarını kendilerinin alabileceğini söylüyor.

İKİ LİDER ZAFER PARTİSİ GENEL MERKEZİ'NDE

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Zafer Partisi Genel Merkezi'nde bir araya geldi. İki liderin görüşme sonrası açıklama yapması bekleniyor.

Görüşmeden ilk fotoğraf paylaşıldı.

Görüşme sonrası basın açıklaması düzenleyen iki liderden ilk önce Kılıçdaroğlu söz aldı.

Kılıçdaroğlu, ''Türkiye'nin demokrasiye, barışa, var olan sorunlarını aşmaya ihtiyacı var'' dedi.

Özdağ, ise ''Bazı sorularımız vardı, sorduk; ayrıntılı olarak cevaplar aldık. Kısa zaman içinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.