Hava Durumu

Hamas'ın "Aksa Tufanı" operasyonunda 2. gün!

İsrail'e "Aksa Tufanı" operasyonu başlatan Hamas'ın saldırılarına karşılık İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nde çok sayıda noktayı bombaladı. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, Gazze Şeridi'nde en az 20 bin kişinin İsrail'in bombardımanı nedeniyle evlerini terk ettiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2023 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2023 11:26
Kaynak: İHA
Hamas'ın "Aksa Tufanı" operasyonunda 2. gün!

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın dün başlattığı "Aksa Tufanı" isimli saldırı sonrasında yüzlerce insan yaşamını yitirirken, bugün her iki taraftan da çok sert hamleler geldi.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. Saldırıların ardından İsrail misilleme olarak "Demir Kılıçlar" operasyonunu başlatmıştı.

İsrail basınında  Hamas'ın silahlı kanadının başlattığı saldırılarda şu ana kadar 300 İsraillinin öldüğü duyurulmuştu. İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan son açıklamada, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda yaralanan İsraillilerin sayısının 1864'e çıktığı belirtildi. Açıklamada, yaralılardan 345'inin durumunun ağır olduğu bilgisi verildi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, Gazze Şeridi'nde en az 20 bin kişinin İsrail'in bombardımanı nedeniyle evlerini terk ettiğini açıkladı. 

Bu sabah Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 20'si çocuk 256 kişinin yaşamını yitirdiği, 121'i çocuk 1788 kişinin yaralandığı belirtildi.

İşte dakika dakika bölgede yaşananlar...

10:50 SALDIRILARDA ÖLEN İSRAİLLİLERIN SAYISI 350'YE YÜKSELDİ

 İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısında ölü sayısı 350'ye çıktı.

Yaralananların sayısının ise 19'u kritik, 326'sı ağır olmak üzere 1864 olduğu kaydedildi.

10:44İSRAİL, 400 HAMAS MENSUBUNUN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

 İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarda şu ana kadar 400 Hamas mensubunun öldürüldüğünü söyledi.

10:30GAZZE'DE HAYATINI KAYBEDEN FİLİSTİNLİ SAYISI 313'E YÜKSELDİ

 Gazze'ye düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 313'e yükseldi, yaklaşık 2000 kişi yaralandı.

10:09 BM'DEN İSRAİL VE LÜBNAN'A İTİDAL ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), Lübnan ile İsrail sınırında yaşanan gerginliğin daha da artmaması için taraflara itidal çağrısı yaptı.

09:42 İSRAİL, GAZZE'DEKİ EL-EMİN MUHAMMED CAMİSİ'Nİ VURDU

 İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları sürüyor. İsrail, Gazze'nin Han Yunus kentine düzenlendiği saldırıda El-Emin Muhammed Camisi yıkıldı.

09:36 İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI GAZZE'DEKİ BAKANLIK BİNASINI VURDU

 İsrail savaş uçakları bu sabah, Gazze'deki hükümete bağlı Çalışma Başkanlığı binasını füzeyle hedef aldı.

Savaş uçakları tarafından bombalanan bina yıkıldı. 

08:45 HİZBULLAH, İSRAİL'E YÖNELIK SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklama, örgüte yakınlığıyla bilinen Mayaden TV'nin internet sitesi tarafından paylaşıldı. Açıklamada, Hizbullah'ın, Lübnan'a ait ancak İsrail işgali altında olan Kefr Şuba'daki 3 askeri noktaya yönelik saldırıyı üstlendiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca saldırının çok sayıda topçu atışı ve roketle gerçekleştirildiği kaydedildi. 

08:40 İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA ÖLENLERİN SAYISI 256'YA YÜKSELDİ

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısının ardından Filistin tarafındaki can kayıplarına ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 20'si çocuk 256 kişinin yaşamını yitirdiği, 121'i çocuk 1788 kişinin yaralandığı belirtildi.

07:55 LÜBNAN'DAN İSRAİL'E ROKETLI SALDIRI DÜZENLENDİ

 İsrail ordusu, Lübnan'dan İsrail topraklarına roketli saldırı düzenlendiğini duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan tarafından İsrail'e silahlarla ateş açıldığı belirtildi. Açıklamada, bu olaydan bir kaç dakika sonra ise yine Lübnan topraklarından İsrail'e doğru roketlerle saldırı gerçekleştirildiği kaydedildi. İsrail ordusunun her türlü senaryoya hazır olduğu belirtilen açıklamada, saldırıda can ya da mal kaybı yaşanıp yaşanmadığına dair bilgi paylaşılmadı.

07:30 İSRAİL ORDUSU: GAZZE'DE HAMAS'A AİT 4 BÜYÜK BİNAYI VURDUK

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait olduğunu iddia ettiği 4 büyük binanın hedef alındığını duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, savaş uçaklarının, Hamas'la bağlantılı ofislerin yer aldığı ve üst düzey üyelerinin operasyon yürütmek için kullandığı öne sürülen yüksek katlı 2 binaya saldırı düzenlediği kaydedildi.

Açıklamada, Hamas liderleri ve üyelerine ait ofisler ile Hamas bünyesindeki çeşitli oluşum ve birimlere ait olduğu iddia edilen büroların yer aldığı binanın "Filistin" adını taşıdığı kaydedildi.
Gün içinde büyük 2 binanın daha vurulduğu hatırlatılan açıklamada, böylece Hamas için önemli 4 binaya saldırı düzenlenmiş olduğu ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, dün sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığını duyurmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 232 kişinin hayatını kaybettiğini, 1697 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

İsrail basınında da Hamas'ın silahlı kanadının başlattığı saldırılarda şu ana kadar 300 İsraillinin öldüğü, ülke genelinde yaralı sayısının 1590'a yükseldiği duyurulmuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.