Hava Durumu

YSP Bursa Basın Sözcüsü Avcı'dan 2. tur mesajı

Yeşil Sol Parti Bursa Basın Sözcüsü Rüstem Avcı yaklaşan 2. tur seçimi için bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2023 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2023 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
YSP Bursa Basın Sözcüsü Avcı'dan 2. tur mesajı

Yeşil Sol Parti Bursa Basın Sözcüsü Rüstem Avcı'nın açıklamaları şöyle; 

14 Mayıs beraberliğini nihayet galibiyete dönüştürmek üzere tam 7 günümüz var. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi 21 yıllık gerilim siyasetinin adeta paratoneri gibi düşünülmelidir. İktidarın onca ayrıştırmacı, ötekileştirici siyasetinin halkı bölemediğinin en net yanıtını vermek üzere bir fırsatımız var. 

İKTİDARLAR DA EŞYA GİBİDİR

İdeolojik temeli toplumsal fayda gözetmeyen, menfaat birlikteliğini önceleyen iktidarlar yozlaşır, çürür ve yok olurlar. Bu iktidarın halka sunmaya çalıştığı inanç ve milliyetçilik sömürüsü açlığı, yoksulluğu örtmeye yetmemiştir. 

İktidarlar da eşya gibidir. Nasıl ki 21 yıl önce aldığımız yıpranmış bir elbiseyi, paralanmış bir ayakkabıyı giymek istemiyorsak bu eskimiş iktidarı da sırtımızdan fırlatıp atmalıyız. 

Tıpkı eşyalar gibi iktidarlar da yıpranır, eskir. Yenilenmek, değişimdir.

Değişim umuttur, mutluluk verir, nefes aldırır. Toplumun her kesiminin bu nefese acil ihtiyacı var.  

EKONOMİMİZ CAN ÇEKİŞİYOR

Ekonominin güven ortamı olmaksızın düzelemeyeceği son bir haftada uygulanan zorunlu para politikalarıyla bir kez daha görülmiştür. Kredilerin iyice kısıtlanması, nakit dönüşünün zayıflatılması, döviz alım satımlarında  makasın giderek açılması bu iktidarın gölgesinin ülke üzerinden bir an önce gitmesi gerektiğinin işaretidir. 

2. TUR SEÇİMLER MUHALEFET LEHİNE SONUÇ VERİR

Fransa, Şili, Karadağ, Brezilya ve Slovenya gibi ülkelerde halk 2. Tur seçimlerde muhalefetin adayını destekleyerek eski iktidardan kurtulmuştur. Bu ülkelerde de iktidar bütün devlet olanaklarını seçim için seferber etmiş ama halkın iradesi karşısında tasını tarağını toplayıp gitmek zorunda kalmıştır. Türkiye de 2. Turda kazanan ülkeler serisinde yerini almalıdır.

Yeşil Sol Parti olarak değerli Bursa halkından beklentimiz; öncelikle ve mutlaka sandığa gitmesi, oyunu kullanması ve ülkeyi yıpranmışa, eskiye muhtaç etmemesidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.