Hava Durumu

Gazeteci Fatih Altaylı’ya 7 Ay Hapis Cezası 

Gazeteci Fatih Altaylı, ultrAslan taraftar grubunun lideri Muzaffer Şirin’e hakaret ettiği iddiasıyla yargılandı ve 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2024 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2024 12:39
Kaynak: ELİF KUŞBEŞİK
Gazeteci Fatih Altaylı’ya 7 Ay Hapis Cezası 

Mahkeme, Altaylı’nın ifadelerinin Muzaffer Şirin’e yönelik olmadığını ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, savcının beraat yönündeki mütalaasını dikkate aldı. Ancak, İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi, Altaylı’nın zincirleme şekilde hakaret suçundan mahkum olmasına karar verdi. Karar duruşmasına Muzaffer Şirin ve Fatih Altaylı katılmazken, tarafların avukatları salonda hazır bulundu. 

Ayrıca, Fatih Altaylı hakkında başka bir soruşturma da devam ediyor. Bu soruşturma, 1 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşü sırasında İsmail Aydemir’e yumruk atan ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan tutuklanan Elektrik Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Ege Akersoy’a “Eline Sağlık” diyerek destek verdiği iddiasıyla ilgili.  

Fatih Altaylı’nın, Serap Çil dosyasının yeniden incelendiği ve bu olayların sonucunda hakkında başka adli işlemlerin olup olmadığı henüz netlik kazanmamıştır. 

Kaynak: ELİF KUŞ BEŞİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.