Hava Durumu

Belediye Başkanı Ali Aykurt çalışmalarını ve hedeflerini On Medya ekranlarında anlattı: “ORHANELİ’NDE DURMAK YOK YOLA DEVAM”

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt On Medya ekranlarında yayınlanan On’ da Son Nokta Programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 12:09
Kaynak: İSMAİL KEMAL KEMANKAŞ
Belediye Başkanı Ali Aykurt çalışmalarını ve hedeflerini On Medya ekranlarında anlattı:  “ORHANELİ’NDE DURMAK YOK YOLA DEVAM”

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt On Medya ekranlarında yayınlanan On’ da Son Nokta Programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Doğanın ve Doğal İnsanların Şehri Orhaneli’nde” yaptığı çalışmaları detaylarıyla anlatan Belediye Başkanı Ali Aykurt, 2019 yılında göreve geldiklerinde Belediyenin 4 Milyon 160 Bin lira borcu olduğunu ifade ederek, bu borcu 150 bin dolara indirip, önemli yatırım, hizmet ve çalışmaları hayata geçirdiklerini açıkladı. “Orhaneli’nde durmak yok yola devam” diye konuşan Ali Aykurt, yeniden aday olduğunu bir kez daha vurguladı.

   Gazeteci Cemal Kırgız’ın hazırlayıp sunduğu On Medya ekranlarında yayınlanan On’ da Son Nokta Programının konuğu olan Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, konuşmasına hayatı kolaylaştıran yatırım ve üst yapı ve alt yapı projeleriyle başladı. 151 konutlu TOKİ projesinin tamamlandığını, 142 konutlu TOKİ projesi inşaatının da devam ettiğini bildiren Aykurt, ilçenin doğalgaz sorununun da 2022 yılında çözüldüğünü, köylerin de önümüzdeki yıllarda doğalgaza kavuşacağını müjdeledi. Katı atık aktarım merkezi ve atık su arıtma tesisi gibi büyük projeleri de masaya yatıran Ali Aykurt, gölet projeleriyle desteklenen yatırımlarla içme ve sulama suyu sorununun ortadan kalkacağını anlattı. Ferro Krom Fabrikasının ilçeye 300 istihdam sağlayacağını, maden sahası çalışmalarıyla istihdamın 5 bine çıkacağını kaydeden Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, “Krom madenini Türkiye olarak biz ihraç edip, işlendikten sonra yeniden alırken, savunma sanayinde kullanmama şartı ile alıyoruz. Orhaneli bölgesi krom madeni için en önemli bölgelerden birisi. 2024 yılı Mart ayında açılışı yapılacak. Hem istihdam açısından hem de böyle şartların uygulanmaması açısından hem ilçemiz hem ülkemiz için önemli bir sanayi ve maden yatırımı olacak” dedi. Bursa’nın deprem riskine yönelik en sağlam zeminli bölgesinin Orhaneli olduğunu savunan Ali Aykurt, imar konusunda da sırasıyla 18 uygulaması yapıldığını hatırlatarak, rezerv alanların belirlenmeye başladığını söyledi.

   Asbestli boruların değiştirildiğini, 40 yıl sonra atık su arıtma tesisi ve içme suyu hatlarının döşenmeye başlandığını bildiren Ali Aykurt, “Ben günü kurtaracak projeleri değil, ilçemin 50 yılını, 100 yılını kurtaracak projeleri ve yatırımları hedefliyorum. Orhaneli için hangi çalışma, proje ve yatırımı yapıyorsak, bunu gözeterek yapıyoruz. Mottomuzu ‘Doğanın ve Doğal İnsanların şehri Orhaneli ‘ olarak belirledik. Orhaneli halkına dokunacak bütün yatırımlarda da bunu gözetiyoruz” diye konuştu.

Beyce Pazarı, Beyce Meydan Kafe, Beyce çevre düzenlemesi gibi önemli hizmetlerin yanı sıra, düğün salonu, çok amaçlı nikah salonu, halı saha, tenis kortu, basketbol ve yürüyüş yolu gibi spor tesisi yatırımlarını da anlatan Ali Aykurt, 9-14 yaş arası güreşte Bursa şampiyonu ilçenin Orhaneli olduğuna dikkat çekerek, milli takıma güreşçi verdiklerini anımsattı. Sanayi imar çalışmalarını tamamladıklarını oto galericiler sitesinde 27 dükkân açarak hem esnafa hem belediyeye gelir sağladıklarına değinen Aykurt, dost eli mağazasıyla da sosyal yardımları devam ettirdiklerini ifade etti. Orhanelili olan Karagöz’ün anısını yaşatmak için 32 yıldır düzenlenen Karagöz Festivalini uluslararası düzeyde organize ettiklerini vurgulayan Ali Aykurt, kamp karavan festivali, çocuk şenlikleri, engelliler şenlikleri, kültür gezileri, sinema ve tiyatro gösterimleri ile kültürel anlamda da önemli hizmetler verdiklerini anlattı.

   Hoş geldin bebek projesi, engelli hizmetleri ile sosyal çalışmaları geniş kesimlere yaydıklarını açıklayan Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, raftingde de altın vuruş yaptıklarını sözlerine ekledi. 19 bin nüfuslu Orhaneli’nde Rafting tesisleri sayesinde 3 yılda 25 bin yerli ve yabancı turisti ağırladıklarını bildiren Ali Aykurt, “Rafting Orhaneli turizmi için bizim altın vuruşumuz oldu. Yüzde 60’ı yabancı olmak üzere 3 yılda 25 bin kişiyi ağırladık. Gelenlerin yüzde 60ı yabancı. Ortadoğu ve Arap ülkeleri başta olmak üzere, Rusya’dan, Almanya ve İngiltere’den rafting için gelen turistler var. Hedefimiz 2024 yılı içinde 25 bin kişiyi ağırlamaktır. Biz bu projeyi yapmaya karar verdiğimizde yazışmalara cevap alamadık. Sonra 20 kilometrelik rafting tesisini alanını hazırladık. Rafting Federasyonu başkanı bile kurdele kesmeye gelince tesisi öğrendi. Şimdi su sporları ruhsatımız var. Orhaneli’ni turizmde dünyaya tanıtıyoruz. Beyce doğal yaşam ve spor merkezi, şu anda tamamı dolu olan 16 tane Bungolov Evler buna örnektir. Bu Bungolov evlerin sayısını 45’e yükseltmeyi hedefliyoruz. Sayın bakanlarımıza, Valimize, Bursa Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum. Ayrıca Türkiye’nin en büyük gençlik kampı Göynükbelen Gençlik Kampı da Orhaneli’nde. Sadağı Kanyonunda da sosyal tesisleri iyileştirip, seyir terası yapacağız. Burada birkaç filmde çekim alındı, iki de klip çekildi. Hedefimiz Sadağı Kanyonunu da dünyaya tanıtmaktır” diye konuştu.

Yabanmersini ve Ahududu gibi üzümsü meyvelerin ana vatanının Orhaneli ve çevresi olduğunu vurgulayan Ali Aykurt, nitelikli tarım ve nitelikli hayvancılık için bölge halkı ve üreticilerin desteklenmesinin artarak süreceğine dikkat çekti. Önümüzdeki dönem kültür merkezi ve et entegre tesislerini de yaşama geçireceklerini söyleyen Ali Aykurt, kendisiyle birlikte aday adayı olan diğer Ak Partili rakiplerine de teşekkür ederek, Orhaneli’ni bereketli topraklar olarak nitelendirdi. “Ülkemiz dünyayı, Orhanelililer de Bursa’yı ve Türkiye’yi yönetmeye hazır, Osmanlı’yı kuranların torunlarıyız, bu azmi, çalışkanlığı, başarmayı kendimizde doğal olarak görüyoruz” diye konuşan Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, “Doğanın ve doğal insanların kenti Orhaneli’nde durmak yok, çalışmaya ve yola devam”diyoruz” dedi…

Kaynak: FERHAT ŞAHİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.