Hava Durumu

ÜLKÜ KÜÇÜKKAYALAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin 10 ve 11 Şubat tarihlerinde yapacağı genel kurul öncesinde basın toplantısı düzenleyen mevcut başkan Ülkü Küçükkayalar, Çağdaş İnşaat Mühendisleri adına bir kez daha aday olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 12:05
Kaynak: FATMA ÖZTÜRK
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
ÜLKÜ KÜÇÜKKAYALAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  BAOB Toplantı salonunda düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen basın toplantısında iddialı açıklamalarda bulunan Küçükkayalar, birlikte üretmek, birlikte yönetmek anlayışıyla devam edeceklerini vurguladı. Ülkü Küçükkayalar, “Anayasal bir kurum olan odamızın kurumsal kalitesini artırarak, daha saygın, daha etkin, katılımcı ve kapsayıcı bir meslek odası yönetimi anlayışını benimseyerek; aklın ve bilimin ışığında, teknik bilgi düzeyini yükseltmek amacıyla, odasına sahip çıkan üye, üyesine sahip çıkan oda yönetimi temel ilkesi ile iki yıl önce yola çıktık. Şimdi de devamı için buradayız” dedi.

Her ilde mühendislik fakültesi açma şeklindeki popülist eğitim öğretim politikalarını eleştiren TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı ve 19. Dönem Genel Kurul adayı Ülkü Küçükkayalar, ortaya çıkan işsizlik vi istihdam sorununa çözüm üretebilmek adına iş istihdam komisyonunun çalışmalarını anlattı. Niteliksiz eğitimin olumsuz etkilerini azaltmak ve meslektaşlarının bilgi ve beceri düzeylerini yükseltmek için düzenli olarak meslek içi eğitimler, seminerler ve teknik geziler düzenlediklerini anımsatan Küçükkayalar, yerel yönetimlerle yaptıkları yapı envanteri çıkartılmasına yönelik iş birlikleri, protokoller ve çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

   Bursa İKK ile birlikte koordineli çalışarak şehir suçlarına karşı sessiz kalmadıklarını savunan Ülkü Küçükkayalar, Bursa’ya sahip çıktıklarını ve çıkmaya da devam edeceklerini söyledi. Yetkin Mühendislik yasasının bir an önce hayata geçirilmesi taleplerini yineleyen Ülkü Küçükkayalar, bu yasa ile depreme dirençli yapılar ve kentlerin sağlıklı inşasının mümkün olabileceğine dikkat çekti.

Ülkü Küçükkayalar ve yönetimine birçok sivil toplum örgütünden de destek geldi. Basın açıklamasının ardından, çağdaş mühendisler günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.