Hava Durumu

Bursa Valisi Yakup Canbolat'tan '19 Mayıs' mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2023 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Bursa Valisi Yakup Canbolat'tan '19 Mayıs' mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın mesajı şu şekilde;

Aziz Bursalı Hemşehrilerim

Geleceğimizin Teminatı Sevgili Gençler;

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda ilk adımın atıldığı, kurtuluş ateşinin yakıldığı 19 Mayıs'ın yıl dönümünün haklı gururunu yaşıyoruz. Yıllardır milletçe ve gururla söylediğimiz Gençlik Marşı'ndaki "Yürüyelim Arkadaşlar" parolasıyla Atatürk'ün Samsun'dan başlattığı özgürlük yürüyüşünün 104. yıl dönümü milletçe hepimize kutlu olsun.

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Türk milletinin kudret ve kuvvetine dayanarak, kendi kararlarını kendisinin vereceği tam bağımsız bir devlet için Samsun'dan yola çıkıp kurtuluş zaferine atılan en önemli adımlardan birini gerçekleştirdiler.

104. yıl dönümünün haklı gururunu yaşadığımız 19 Mayıs, dünyadaki ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin simgesidir. Zulme, eziyete, işgal ve istilaya başkaldırışın timsali olan 19 Mayıs, bağımsızlığa, özgürlüğe duyulan inancın birliği, tekliği ve asla vazgeçilmezliğidir. Samsun'dan başlayan ve tüm yurda yayılan ulusal birlik ve beraberlik şuuru, kurtuluşa ulaşmamızın ana unsurudur. Bu anlamlı günün Cumhuriyetimizin gençlerine ve spora adanan bir bayram olarak armağan edilmesi geleceğe ışık tutacak ve aydınlatacak gençlerimiz için son derece önem arz etmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe Hitabesindeki: "Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir." ifadesiyle 19 Mayıs 1919'da yakılan bağımsızlık meşalesiyle kurulan ve aydınlanan genç Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet ederek Türk gençliğine duyduğu güveni göstermiştir.

Biliyoruz ki bu milletin gençleri, Türkiye'nin geleceği, yarınlarımızın teminatıdır. Bu nedenle her gencimiz bilmelidir ki daha çok çalışıp ileride kendilerine verilecek görevleri en iyi şekilde yerine getirmelidirler. Sevgili gençlerimizin, her anlamda ve düzeyde kendilerini çağın gerekleri doğrultusunda yetiştireceklerine inancımızın da tam olduğunu ifade etmek isterim.

Bu duygularla tüm vatandaşlarımızın, özellikle gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarımızı, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.