Hava Durumu

Bursa il kongresinde Kadıoğlu yeniden başkan seçildi

Gelecek Partisi Bursa 2. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Düzenlenen kongreye Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da katılım gösterirken, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2023 22:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2023 22:27
Kaynak: İHA
Bursa il kongresinde Kadıoğlu yeniden başkan seçildi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin Bursa İl Kongresine katıldı. Davutoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulunurken, aile ve uyuşturucu konusuna dikkat çekti. Düzenlenen kongrede tek aday bulunurken mevcut başkan Mahmut Fuat Kadıoğlu görevine devam edecek. 

Gelecek Partisi Bursa eski il başkanı Alpaslan Yıldız'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bu gün bizim en güzel günümüz. Bundan bir kaç yıl önce ilk kongremizi yapmıştık. Büyük bir sorumluluk üstlendim. Kurucu il başkanı oldum. Aradan geçen sürede birçok iş başardığımızı düşünüyorum. Ben emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye'nin geleceğini Gelecek Partisi inşaa edecek. Ben inanıyorum ki o zaman Osmangazi, Yıldırım, Mudanya ve Bursa'nın diğer ilçeleri hepsi orada olacak. 

Gelecek Partisi Bursa il Başkanı Mahmut Fuat Kadıoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

3 buçuk senelik bu süreçte bizlere katkı sunan başta genel başkanımız olmak üzere teşkilatın her bir ferdine teşekkür ediyorum. Bizler yiğit bir liderin ardında saf tutmuş kişileriz. Bundan gurur duyuyoruz. Bizler inandık yola çıktık, bu yoldan devam edeceğiz. Zafer inananlarındır, bunu hiç bir zaman unutmayalım.

Gelecek Partisi İçişleri Politikaları Başkanı ve Emekli Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün konuşmasından satır başları şöyle;

Biz bu yola 2019'da,. ülkenin üstüne gri bir hava çöktüğünde, genel başkanımızın cesaretiyle yola çıktık. Bu günleri göze aldığımızda, durum daha da kötüleşmiş. Evet Türkiye'nin ağırlaşan bir ekonomik yapısı var. Hükümet tarafından habire müjde veriliyor. Müjde susuz kalmış birine su vererek müjde vermektir. Şu an herşey hayal. Gençlerimiz akın akın yurt dışına gidiyor. Türkiye çetelerin hesaplaştığı bir ülke. Bunun nedeni, bir yere kirli para gelirse, o kirli paranın sahipleri arkasında gelir. Ailemiz ağır tehlike altında. Gençler evlenemiyor. Ağır ekonomi aileleri zor durumda bırakıyor. Türkiye artık uyuşturucunun merkez üsselerinden biridir. Eskiden geçiş ülkesiydi, şimdi merkezi halinde. Türkiye yüz yılı bu. 

Gelecek Partisi Bursa Milletvekili Kemalettin Kani Torun'un konuşmasından satır başları şöyle;

Benim bugün tek gündemim var. Bizim gündemimiz Filistin. Orada insanlar ölüyor. Filistin bizim kanayan yaramız. Bu vesile ile tekrar, burada güçlü bir şekilde Filistin'in yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Filistin şanlı direnişinin yanındayız diyorum. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

Emeklilerin ayın sonunu getiremeyeceği bir ülke haline geldik. Biz sorunları görerek parti kurduk. Bursa devlet şehridir dedik. İzzettin bey kurucular kurucu üyemiz oldu. Bursa valisiyken birlikte çalıştık. İzzettin beye 2019'da gel beraber siysaset yapalım dediğimde, madem devlet zorda ben buradayım dedi. Dışişleri bakanı dönemimde, Somali'de çatışmalar vardı. Uçaklar inmiyordu. Zor şartlarda Somali'ye indik. Somali'de şimdi bir askeri bir üssümüz var. Kani beye Somali'ye büyükelçi diye gitmesini rica ettim. Birçok suikast atlattı. Somali'de kime sorsanız, türk Büyükelçi Kani deseniz herkes hayırla anar. Bursa'ya verdiğimiz bir önem var. Bursa beni hiç yanıltmadı. 

"AİLEYİ KORUMAK İÇİN NE YAPACAKSANIZ YANINIZDAYIZ"

Erdoğan kongre konuşmasında dedi ki. Tüm dünyada olduğu gibi hayat pahalılığı bizde de var dedi. Bütün dünyada gerçekten hayat pahalılığı mı var? Rusya Ukrayna savaşını işaret etti. Dünyanın 8 misli ortalaması enflasyon Türkiye'de var. Türkiye enflasyonda dünya altıncısı, savaş halindeki Ukrayna 40 küsür sıralarda. Siz kimi aldatıyorsunuz? Bütün çiftçilerimiz neyi üretirse üretsin zararda. Tefecilere hizmet ediyorlar. Sanayi üretiminin arttığı, tarımın yok olma tehlikesi olan yerde korku olmaz mı? Elinizi vicdanınıza koyun. Erdoğan'a tavsiyem şudur. Aileyi korumak için ne yapacaksanız yanınızdayız. LGBT meselesi ve uyuşturucu meselesi bu ülkedeki en önemli unsurlardır. Uyuşturucu meselesi Türkiye'de aileleri yok eden hale getiren birini arıyorsanız, uyuşturucu çeteleriyle fotoğraf çektirenleri yani Soylu'yu görüyorsunuz. Türkiye uluslararası suç endeksinde 14. sırada bir ülke. Aileyi korumak istiyorsanız uyuşturucu ile de mücadele edeceksiniz. Bir infaz yasası çıkardılar uyuşturucu çetesi liderlerini dışarıya çıkardılar. Uyuşturucu baronları siyasi bağlantılarla her yere kol kanat geriyorlar. Çeteler çatışıyor, genç kardeşlerimiz ölüyor. Soruyorum, Sinan Ateş'i kim öldürdü? Kim bir eylem planı koyarsa onun arkasındayız. Devleti kim koruyacaksa arkasındayız. Siyasi ahlaksızlıga ve çeteleşmeye kim izin veriyorsa onun da karşısındayız. Bütün Türkiye'de uyuşturucu ile mücadele edeceğiz. Sayın Erdoğan'a da sesleniyorum. Bahçeli'nin sözlerine kulaklarınızı tıkar, çeteleri temizlerseniz biz de sizin yanınızdayız. 

"MECLİSTE GRUP KURDUK, YER VERMEDİLER"

Çok zor şartlardan geldik. Partiden ihraç edildik. 3 ay gece gündüz adam aradım parti kurmak için. Bazıları çekindi. Ama çok sağlam bir kadro kurduk. Adam gibi adamlar çıkarmaya devam edeceğiz. Çok zor zamanlardan geçtik parti kurduktan sonra. Hep beraber omuz omuza verdik. Seçimler toplumsal barış olarak büyük çaba verdik. Kim ne derse desin o toplumsal bir barış mücadelesiydi. 6'lı masadakilere bir teşekkürü borç bilirim. Mecliste bir parti kurduk. Grubumuzun yerini vermediler. Üzerinden 3 ay geçti. Meclis başkanı bu sorunu çözeceğiz dedi. Fakat sorun hâlâ çözülmedi. Arkadaşlar bir haftada nasıl muhalefet olunur bunu gösterdi. Buradan Numan Kurtulmuş'u uyarıyorum. Sen AK Parti üyesi değilsin artık. İç tüzüğü uygulamıyorsunuz. Kendi hukukunu koruyamayan milletin hukukunu koruyamaz. Bu bizim anayasal hakkımızdır.

Davutoğlu Bursa'da Filistin üzerinden Erdoğan'a seslendi! "Bu Erdoğan'a hiç yakışmaz" 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.