Hava Durumu

Irak’ta doğum hastanesinde yangın: 4 bebek öldü

Irak’ta gece saatlerinde bir doğum hastanesinde çıkan yangın sonucu dumandan etkilenen 4 bebek hayatını kaybetti, 36 kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 12:13
Kaynak: İHA
Irak’ta doğum hastanesinde yangın: 4 bebek öldü

Irak'ın güneyindeki Divaniye kentinde bulunan kadın doğum hastanesinde gece saatlerinde yangın çıktı. Bölgeye itfaiye ekibi sevk edildi. Irak Sağlık Bakanı Salih el-Hesnavi olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının hastanede tadilat yapan inşaat firmasına ait atık malzemelerin bulunduğu konteynerde çıktığını, hastane binasının yanmadığını ancak dumanla dolduğunu ifade etti.

Bakan el-Hesnavi, dumandan etkilenen 4 dört bebeğin hayatını kaybettiğini aktardı. El-Hesnavi, soruşturmanın nihai sonuçlarının 3 gün sonra açıklanacağını söyledi. Irak Kızılayı ise 36 kişinin yaralandığını, hastaneden 150 çocuk ile 190’dan fazla refakatçinin tahliye edildiğini duyurdu.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ise Sağlık Bakanı el-Hesnavi ile Divaniye Valisi Meysem Abdulilah el-Şehet ile telefon görüşmesi yaparak, ihmali olan yetkililerin görevden alınmalarını ve hastanede tadilat işlerini yapan şirketin soruşturulmasını istedi.
Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.