Hava Durumu

Dünya Bankası, Türkiye İçin 18 Milyar Dolarlık Finansman Paketini Açıkladı

Dünya Bankası, Türkiye'ye yönelik "Ülke İşbirliği Çerçevesi" (CPF) kapsamında, 18 milyar dolarlık yeni bir finansman paketi hazırladığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 12:52
Kaynak: HANDAN EFE
Dünya Bankası, Türkiye İçin 18 Milyar Dolarlık Finansman Paketini Açıkladı

 Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Paketin önemli bir kısmı, yaklaşık 12 milyar doları, özel sektörün küresel pazarlarda rekabet edebilme kapasitesini artırmak ve yurt içinde istihdam oluşturmak için ayrıldı.

Kalan 6 milyar dolar ise, Türkiye'de son dönemde yaşanan doğal afetlerin etkilerinin azaltılması, enerji güvenliğinin sağlanması ve iklim değişikliğiyle ilişkili sorunların ele alınmasına yönelik kullanılacak. Dünya Bankası'nın açıklamasında, finansmanın detayları ve kullanım alanları konusunda açıklık getirildiğini belirtti. 2024-2028 mali yıllarını kapsayan bu işbirliği çerçevesi; üretkenlik artışı, daha iyi kamu hizmeti sunumu ve doğal afetlere karşı dirençlilik gibi üç ana strateji üzerine kurulu.

Bu hamle, Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine önemli bir destek olarak görülüyor ve ülkenin ekonomik reformlarına ivme kazandırması bekleniyor.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.