Hava Durumu

Engelli ve hastalar oy kullanmaya ambulansla geldi

Samsun’da engelli, yaşlı ve hastalar ambulanslar ile okullara getirilerek oylarını kullanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2023 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2023 18:03
Kaynak: İHA
Engelli ve hastalar oy kullanmaya ambulansla geldi

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da oy kullanma işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı. Oy kullanma işleminin başlamasıyla birlikte evde tedavi gören, hastanede yatan vatandaşlar ve engelliler ambulanslar ile oy kullanacakları okulları taşınıyor. Kendi imkanları ile okullara gidemeyecek durumda olan vatandaşlar, Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı ambulanslarla bulundukları yerlerden okullara naklediliyor. Ambulanstan sedyeye ve tekerlekli sandalyelere alınan vatandaşlar, buradan da vatandaşların yardımı ile oy kullanacakları kata kadar çıkartılarak, vatandaşlık görevini yerine getiriyor. 
Samsun Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Hastanesi’nde kas erimesi tedavisi gören Ali Odabaş (79) ve eşi Billur Odabaş (75), “Hastanede tedavi görüyordum. Bugün oy kullanmak için ambulans ile okula getirildim. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun. Oy kullandıktan sonra yine ambulansla hastaneye gidip tedavime devam edeceğim” ifadelerini kullandılar. 
Sağlık İl Müdürlüğü’ne başvurmayan yaşlılar ve engelliler ise vatandaşların yardımıyla oy kullanacakları sandıklara götürüldüler. 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.