Hava Durumu

"Yavuz Selim Kıran: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığına Atanan Diplomatın Kariyer Yolculuğu"

Yavuz Selim Kıran, 1985 doğumlu ve Ünye, Ordu'da dünyaya gelmiştir.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 14:10
Kaynak: HANDAN EFE
"Yavuz Selim Kıran: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığına Atanan Diplomatın Kariyer Yolculuğu"

 Eğitim hayatına Anafartalar İlkokulunda başlayan Kıran, ortaokul ve lise öğrenimini Ünye Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. Ardından ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde eğitimine devam ederek buradan şeref derecesiyle mezun olmuştur.

Profesyonel kariyerine Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde başlamış, burada konuşma yazım ekibinde yer almıştır. Daha sonra Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ve Avrupa Birliği Bakanlığı'nda Bakanlık Müşaviri olarak görev yapmış, TÜBİTAK Başkan Danışmanlığı ve TÜSSİDE Yönetim Kurulu Üyeliği pozisyonlarını üstlenmiştir. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yakın çalışma ekibinde yer alarak Dışişleri Bakanı Başdanışmanlığı görevini üstlenmiştir.

2018 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Ordu milletvekili adayı olarak siyasi kariyerine adım atmış ve sonrasında Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanan Kıran, İngilizce bilmektedir ve evli olup bir çocuk babasıdır.

Son olarak, Yavuz Selim Kıran'ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığına atanması, Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bu atama, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince gerçekleştirilmiştir. Kıran, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Hırvatistan Cumhurbaşkanı ZoranMilanovic'e özel olarak tanıtılmıştır.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.