Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Seçim Sonuçları Yeni Bir Başlangıç Noktası"

Erdoğan, AK Parti olarak seçim sonuçlarından gerekli dersleri çıkaracaklarına ve öz eleştiri yapacaklarına dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 22:04
Kaynak: ENGİN ÖZKONUK
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Seçim Sonuçları Yeni Bir Başlangıç Noktası"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin olarak, beklenen sonuçların alınamadığını belirtti. Ancak, bu durumun Türk demokrasisi için bir zafer olduğunu vurguladı. Erdoğan, seçimlerin, halkın iradesinin sandık yoluyla ifade edildiği, demokratik bir sürecin tezahürü olduğunu ifade etti. "Milletimiz son sözünü söylemiş, kararını vermiştir" diyen Erdoğan, yerel yönetimlerdeki gerilemenin nedenlerinin analiz edilip gerekli adımların atılacağını sözlerine ekledi.

AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan açıklamada, Erdoğan milletin sandıkta verdiği mesajların değerlendirileceğini ve doğruların sayısının artırılacağını belirtti. Türkiye'nin demokrasi standartlarının her daim yükseltilmesinin önemine değinen Cumhurbaşkanı, seçim sonuçlarına saygı duyduklarını ve millet iradesinin üstünde hiçbir güç tanımadıklarını ifade etti.

Seçimde göreve gelen tüm yerel yöneticilere başarılar dileyen ve onların yanında olacaklarını belirten Erdoğan, AK Parti olarak seçim sonuçlarından gerekli dersleri çıkaracaklarına ve öz eleştiri yapacaklarına dikkat çekti. Ekonomik sıkıntıların üstesinden gelmek ve ülkenin acil meselelerine odaklanmak üzere daha fazla çaba göstereceklerini vurguladı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelenin kesintisiz devam edeceğini ve Türkiye'nin güvenliği için gereken her adımın atılacağını belirtti. Bu süreçte, bölücü terör örgütüne karşı ölümcül darbeler indirileceğini ve ülkenin güney sınırlarında herhangi bir terör yapılanmasına izin verilmeyeceğini ifade etti.

Kaynak: ENGİN ÖZKONUK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.