Hava Durumu

İzmir'deki selde can kaybı 2 oldu

İzmir'de etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı, çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, caddeler göle döndü.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2021 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2021 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
İzmir'deki selde can kaybı 2 oldu

Sel felaketinde Menderes ilçesindeki 2 kişi hayatını kaybetti. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, "Zorunlu olmadıkça evden çıkılmasın" uyarısı yapılmasının ardından valilik de kamu çalışanlarının 1 gün izinli olduğunu duyurdu.

İzmir son dönemin en büyük sel felaketlerinden birini yaşadı. Dereler taştı, sel önüne kattıysa sürekledi. Kente 8 saatte 1 aylık yağış düştü.

Valilikten yapılan son açıklamaya göre Menderes ilçesinde sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sabah saatlerinde yapılan 'zorunlu olmadıkça evden çıkılmasın' uyarısının ardından valilik bugün kamu çalışanlarının izinli olduğunu duyurdu. 

Açıklamada, "Değerli İzmirliler. Öncelikle yaşanan afet dolayısıyla geçmiş olsun. Yağışlar yer yer şiddetli olmak üzere yarın sabaha kadar devam edecek. Trafik kısmen rahatlamakla birlikte açılamayan noktalar bulunmaktadır. Bu sebeple kamu çalışanlarının idari izni tüm güne uzatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

KENTTE YAŞAM DURDU

Dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışın ardından sel ve su baskınları nedeniyle bazı yollarda ulaşım sağlanamıyor.

Binden fazla işyeri ve ev su bastığı söylenirken yüzlerce araçta sürüklenmiş durumda...

Ekipler şehir genelinde çalışmaları sürüyor.

DERELER TAŞTI EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından İzmir için sağanak ve fırtına ikazının ardından gece saatlerinde başlayan ve etkisini gittikçe artıran sağanak sonrası dereler taştı, caddeler göle döndü, ev ve iş yerlerini su bastı. Trafikte bulunan çok sayıda araç ise sular altında kaldı.

Özellikle Mithatpaşa Caddesi ve Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi'nde bulunan birçok araç sağanak nedeniyle sular altında kaldı. Bazı araçlar çekici vasıtasıyla bulunduğu yerden kaldırılırken, bazı araç sürücüleri ise araçlarının içerisinde çaresizce bekledi.

Özellikle Karabağlar ve Balçova ilçesinde bulunan bazı derelerin taştığı ve Karabağlar'da çok sayıda ev ve iş yerinin sular altında kaldığı yönünde itfaiye ekiplerine ihbarda bulunulduğu öğrenilirken, yine Bayraklı ilçesinde de birçok ev ve iş yerini su bastı.

Öte yandan yollarda mahsur kalan vatandaşlar kepçeler yardımıyla kurtarıldı.

İZBAN SEFERLERİ DURDURULDU

İZBAN, şiddetli yağış nedeniyle Turan-Halkapınar arasındaki tren seferlerinin geçici olarak durduğunu, Kemer-Gaziemir arasında ise tek hat üzerinden seferlerin yapıldığını duyurdu.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

İzmir'de kent genelinde etkili olan sağanak nedeniyle Fahrettin Altay Mahallesi'ndeki 65 Sokak çamurla kaplanarak, ulaşıma kapandı.

Ekipler, su baskını yaşanan iş yerlerinde tahliye çalışması yaparken, araçları sular altında kalan vatandaşlar da mağdur oldu.

Kasap Mustafa Sığar, "Mağduriyetimiz ortada, rezil olduk. Dükkanda etlerimiz vardı. Yanda fırın var. Bu durum her yağmurda oluyor. Bugün en fazlası oldu. Su yukardaki otobandan aşağı iniyor. Dükkanım yaklaşık bir metre su doldu. Dolaplar çalışmıyor. Her taraf berbat. Elektrik sistemi çalışmıyor. Yetkilileri bekliyoruz. Henüz kimse yok" dedi.

"HER YAĞMURDA AFETİ YAŞIYORUZ"

Mahalleli Mahir İmray ise "Bu sokakta 81 yıldır oturuyorum. Her yağmurda bu sokak, bu afeti yaşıyor. Burada altyapı sorunu var. Muhtarımız ile birlikte defalarca müracaat ettik. Yüzeysel bir çalışma yapıyorlar. Oyak Sitesi'nde yokuş aşağı gelen sular bizim binalarımıza doluyor. Gider yok. Gelen çamur rögarları tıkıyor. Dükkanlar ve araçlarımız sular altında kalıyor. Her yağmurdan sonra bunu yaşıyoruz. Biz yetkililerden acil ve kalıcı bir çözüm istiyoruz. Saat 04.00 gibi sokaklar doldu. İtfaiye çağırdık. Sokağın başından evin önüne itfaiye yaklaşamadı. Vatandaşlar kendi çabalarıyla çıktı. Bizim günahımız bu sokakta oturmak mı? Otopark yeri yok ki. Yol kenarına nizami şekilde park ettik arabamızı. Zararımızı kim karşılayacak?" diye konuştu.

"BU YIL ÜÇÜNCÜ KEZ YAŞIYORUZ"

Mandıra dükkanı sahibi Serkan Aktepe ise şunları söyledi:

"Sabah geldiğimizde ortalık bu şekildeydi. Beş- altı saat hiç durmadan yağdı. Bu yıl aynı durumu üçüncü kez yaşıyoruz. Sabah geldik dükkan bu haldeydi. En az 10 bin liralık kaybımız var. Ürünler sular altında."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.