Hava Durumu

Son Dakika: Pentagon Kabil Havalimanı dışında patlama olduğunu duyurdu

Gelen son dakika bilgisine göre Kabil Havalimanı dışında patlama meydana geldi. Yerel kaynaklardan elde edilen ilk bilgilere göre patlamanın bir intihar saldırısı sonucu meydana geldi ve 3 ABD askeri yaralandı. Patlamada aralarında yabancı askerlerin de olduğu 11 kişinin hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Öte yandan MSB de "Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur" açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2021 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2021 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Son Dakika: Pentagon Kabil Havalimanı dışında patlama olduğunu duyurdu

Pentagon Sözcüsü John Kirby, tahliyelerin sürdüğü Afganistan’ın başkenti Kabil Havalimanı yakınlarında patlama meydana geldiğini duyurdu.

Pentagon Sözcüsü Kirby, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kabil Havalimanının dışında bir patlama olduğunu teyit edebiliriz. Şu anda kayıp olup olmadığı bilinmiyor. Elimizden geldiğince ek bilgi vermeye çalışacağız” dedi.

'İNTİHAR SALDIRISI' İDDİASI

Yerel kaynaklardan elde edilen ilk bilgilere göre patlamanın bir intihar saldırısı sonucu meydana geldi ve 3 ABD askeri yaralandı.

YEREL KAYNAKLAR: 11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Patlamada aralarında yabancı askerlerin de olduğu 11 kişinin hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

 

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur." denildi.

Havalimanının birkaç girişi var. Bu girişlerin hepsinde insanlar yığılmış durumda, terk etmiyorlar. Gece gündüz orada beklemekteler. Bu patlamaların girişlerden bir tanesinde, yabancıların kaldığı bir kamp vardı kapının girişinde. Orada olduğu söyleniyor. Binlerce insan vardı, İngiliz askerleri kapıda beklemekteler. İçerisinde de yüzlerce insan vardı, daha ileri gitmek için bekliyorlardı.

Ben oradan ayrılırken basacak bir yer bulamadım, o kadar kalabalık vardı.

cnn

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.