Hava Durumu

Sözde ‘Tiktok fenomeni’ hırsızlık çetesi kameralarda

 Bursa’da çok sayıda telefoncu dükkânından aynı yöntemle binlerce liralık cep telefonu çalan hırsızlık çetesi, bu kez Kestel ilçesinde ortaya çıktı. "Tiktok" videosu çekmek için ekipman alacaklarını söyleyerek telefoncuyu oyalayan 3 şüpheli, değeri 10 bin TL olan telefonları çalarak kayıplara karıştı. Bu ânlar kameralar tarafından görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2021 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2021 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Sözde ‘Tiktok fenomeni’ hırsızlık çetesi kameralarda

Olay, Kestel'in Vânî Mehmet Mahallesi Şehit Komiser Nizamettin Yavlak Caddesi’nde bulunan bir telefoncu dükkânında meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirlenemeyen 3 şüpheli, Kenan Oraklı’ya ait cep telefoncu dükkânına geldi. Tiktok fenomeni olduklarını belirten 3 şüpheli, yeni videolar çekmek için ekipman alacaklarını söyledi. 2 şüpheli ekipmanlara bakarak, iş yeri sahibi Kenan Oraklı’yı oyalarken, bir şüpheli ise tezgâhın arkasında geçerek toplam değeri 10 bin TL olan 4 adet cep telefonunu çaldı.
El çabukluğu ile 4 adet cep telefonunun ceplerine koyan gençler, dükkândaki alışverişlerine devam etti. Tiktok ekipmanı alan gençler, iş yerine sahibine 100 lira para verip ayrıldı. Daha sonra iş yeri sahibi Oraklı, cep telefonların yerinde olmadığını fark ederek şüphelilerin peşine düştü. Ancak bir sonuç elde edemedi. Yaşanan bu ânlar güvenlik kameraları tarafından da görüntülendi.
Öte yandan 3 şüphelinin Bursa’nın Gemlik ve Gürsu ilçelerinde aynı yöntemle hırsızlık yaptığı ve binlerce lira değerinde telefon çaldığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.