
Bursa’da AFAD gönüllüleri ile yaklaşık 30 akredite arama kurtarma ekibinin katılımıyla, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için sessiz anma yürüyüşü düzenlendi. Etkinlik, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başladı.
Yüzlerce arama kurtarma personeli, ellerinde Türk bayraklarıyla ve sessiz şekilde Ulu Cami’ye yürüdü. Ulu Cami’de Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, ardından depremde yaşamını yitirenler için dualar edildi. Anma programı, kılınan cuma namazıyla devam etti.
Cuma namazının ardından Ulu Cami önünde vatandaşlara ikramda bulunuldu. Programa, Bursa Vali Yardımcısı Salih Altun’un yanı sıra AFAD Bursa İl Müdürü Mehmet Buldan, Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürü Hayrettin Eldemir ve Bursa Orman Bölge Müdürü Erdal Şahan da katıldı.