Bahçelievler Katliamı’nda Hayatını Kaybeden Yenişehirli Öğrenciler Mezarları Başında Anıldı

Bursa/Yenişehir'de, 1978 Bahçelievler Katliamı'nda ölen 7 TİP üyesi öğrenciden üçü, mezarları başında dualarla anıldı. CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, "Bu gençlerin ideali bize miras," dedi. Katliamın acısının hala taze olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2025 22:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2025 22:06

1978 yılında Ankara Bahçelievler’de gerçekleşen ve Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen katliamda hayatını kaybeden 7 Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi öğrenciden üçü olan Yenişehirli Latif Can, Osman Nuri Uzunlar ve Efraim Ezgin, vefatlarının 47. yılında mezarları başında anıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, İl Yöneticileri, Yenişehir İlçe Başkanı Deniz Dörtkardeş ve partililerin katılımıyla düzenlenen anma töreninde, hayatını kaybeden gençler için dualar edildi, mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Anma sırasında kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, 10 Ekim 1978’de gerçekleşen saldırıyı “alçakça bir katliam” olarak nitelendirerek, “Aradan geçen 47 yıla rağmen acısı hâlâ ilk günkü gibi. Bu gençlerin aydınlık, eşit ve özgür bir Türkiye ideali bizlere mirastır. Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz,” dedi.

Bahçelievler Katliamı’nda hayatını kaybeden yedi öğrenci, Latif Can, Efraim Ezgin, Osman Nuri Uzunlar, Hürcan Gürses, Serdar Alten, Faruk Ersan ve Salih Gevence her yıl Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlenen törenlerle anılıyor.