
Etkinliği yerinde takip eden muhabirimizin aktardığına göre, programda küresel değişim, devlet yönetimi anlayışındaki dönüşüm ve siyasi gelecek perspektifleri ele alındı. Katılımcılar, Prof. Dr. Şentop’un deneyim ve gözlemlerini yakından dinleme fırsatı buldu.
Program sonrası konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, ağır misafirin katılımının programın önemini artırdığını belirterek şunları söyledi:
“Önceki dönem TBMM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop ile birlikte Birlik Vakfı Bursa Şubesi'nin düzenlediği ‘Yeni Bir Dünyanın Eşiğinde: Devlet, Siyaset ve Gelecek’ konulu Cuma Meclisi'ne katıldık. Bu güzel programda emeği geçenlere teşekkür ediyor, birlik ve beraberlik içinde daha nice buluşmalarda bir araya gelmeyi diliyorum.”
Program, akademik ve siyasi bir perspektifi bir araya getirerek diyalog ve paylaşımın güçlenmesine katkı sundu.