Birlik ve Beraberlik İçinde Anma: 10 Kasım’da Duygusal Buluşma

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 87. yılında Gemlik'te anıldı. CHP Gençlik Kolları'nın düzenlediği etkinlikte Atatürk'ün sevdiği türküler söylendi, ardından anı defteri yazıldı. Katılımcılar birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2025 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2025 20:46

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 87. yılında Gemlik’te farklı etkinliklerle anıldı. Bu kapsamda CHP Gemlik Gençlik Kolları tarafından, Gemlik Belediyesi Bayram Demir Yaşlı Konuk Evinde özel bir anma programı düzenlendi.

Programa Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, belediye yetkilileri, gençlik kolları üyeleri ve konuk evinde kalan vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, Atatürk’ün sevdiği türküler hep birlikte seslendirildi, ardından katılımcılar Ulu Önder’in hayatı ve mirası üzerine sohbetler etti. Duygusal anların yaşandığı programda, katılımcılar Atatürk’e olan sevgi ve saygılarını bir kez daha dile getirdi.

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Şükrü Deviren, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak,

“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türküleri hep birlikte söyledik, büyüklerimizle Atamızı andık, hakkında sohbetler ettik. Bir çift mavi gözün ışığında, vatan ve millet sevgisiyle, birlik ve beraberlik içinde Atamızın izinden yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Bu kıymetli etkinliği düzenleyen Gençlik Kollarımıza yürekten teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Katılımcılar, etkinlik sonunda Atatürk’ün fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi ve anı defterine duygularını yazdı.