
Toplantının şeref konuğu olarak KKTC Başbakanı Ünal Üstel’in katıldığı etkinlik, iş dünyası temsilcileri, kamu yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de toplantıya eşi Seden Bozbey ile birlikte katılarak dikkat çeken isimler arasında yer aldı.
Bozbey: "Bu birliktelik geleceğe ışık tutuyor"
Toplantıda kısa bir değerlendirme yapan Başkan Bozbey, bu tür organizasyonların sadece ekonomik değil, kültürel ve sosyal bağların da güçlendirilmesi adına büyük önem taşıdığını vurguladı. “Ortak geçmişimizi geleceğe taşımak, bölgemiz arasında daha sıkı ilişkiler kurmak istiyoruz,” diyen Bozbey, KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da toplantıya değerli fikirleriyle katkı sunduğunu belirtti.
Bozbey, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Cyprus Constructions Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kayım’a ve BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İskender İskenderoğlu’na teşekkür ederek, bu sinerjinin artarak sürmesini temenni etti.
Ekonomik ve kültürel bağlar güçleniyor
Toplantıda söz alan katılımcılar, KKTC ve Balkan ülkeleriyle Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle karşılıklı yatırım, turizm iş birlikleri ve eğitim alanındaki ortak projelerin altı çizildi. KKTC Başbakanı Ünal Üstel, yaptığı konuşmada Türkiye ile olan güçlü bağların kendileri için her zaman yol gösterici olduğunu belirterek, bu bağların ekonomik alanda da daha görünür hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.
Bursa, diplomatik buluşmalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor
Sinerji Toplantısı’na ev sahipliği yapan Bursa, bu yıl içinde birçok uluslararası organizasyon ve diplomatik temasa sahne oldu. Özellikle Balkan coğrafyasıyla olan köklü ilişkileri nedeniyle stratejik bir konumda bulunan şehir, hem diasporayla bağları güçlendirme hem de ekonomik açılımlara zemin oluşturma açısından dikkat çekiyor.
Toplantı, günün sonunda katılımcılar arasında yapılan birebir görüşmelerle devam etti. İş dünyası temsilcileri, yeni iş birlikleri ve yatırım olanaklarını değerlendirme fırsatı buldu.